EXCLUSIV | Cum „fentează” munca sute de șoferi STB pe timpul verii. Director STB: „Își iau concedii medicale. Am sesizat Colegiul Medicilor” | VIDEO

Publicat: 13 09. 2022, 14:29

This browser does not support the video element.

Adrian Criț, director general STB, a declarat, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” că aproximativ 20% dintre șoferii și manipulanții STB își iau concedii medicale pe timpul verii și pe timpul toamnei, care ar fi „forțate”. Cei care intră în medicale se suprapun cu colegii care sunt în concediu de odihnă pe timpul verii, perioadă în care mai toată lumea pleacă în vacanță.

„E o tradiție, pe care vedem cum o reglăm. Există în perioada verii și în perioada toamnei niște concedii medicale care, toeretic, ar fi puțin forțate. Am sesizat și Colegiul Medicilor, Casa de Asigurări de Sănătate. Făcând o analiză, există o pondere de 20% din numărul total de conducători de vehicule care sunt în concedii medicale. Și asta ne afectează”, a declarat Adrian Criț în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, realizată de jurnalistul Nicolae Oprea.

Emisiunea integrală poate fi urmarită AICI:

Porivit informațiilor primite de Gândul de la reprezentanții STB, Societatea are aproximativ 3.500 de șoferi și manipulanți, astfel că procentul de 20% reprezintă aproape 700 de conducători care „fentează” munca în timpul verii, așa cum a declarat șeful STB.

Cât câștigă în mână un șofer STB. Poate ajunge și la 8.000 de lei

Adrian Criț, directorul general al STB, a mai anunțat, luni, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” că un angajat al Societății poate câștiga în mână chiar și 8.000 de lei pe lună. Este vorba de salariul de încadrare, plus orele suplimentare, potrivit șefului STB.

„Salariul de încadrare, plus sporurile, ne duceau în ianuarie către un venit net, minim, de 4.350 de lei pentru un conducător de vehicul. Vorbesc de conducători de autobuze, troleibuze, tramvaie.

În condițiile în care se lucrează ore suplimentare, condițiile cresc. Sunt ore plătite dublu, potrivit legislației în vigoare (…) Au fost situații în care s-a ajuns și la 6.000 sau chiar 8.000 de lei pe lună”, a declarat, luni, Adrian Criț, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.