EXCLUSIV | Detalii uluitoare din dosarul de ultraj în care sunt cercetați fostul „ginere” al lui Gigi Becali și tatăl lui milionar. „Vă distrug!”

Publicat: 07/01/2024, 07:00
Actualizat: 07/01/2024, 08:53

Milionarul Dan Grigoriu și fiul său Mihnea sunt cercetați penal într-un dosar de ultraj întocmit de polițiștii Secției 1, după ce, în noiembrie anul trecut, ar fi atacat un echipaj de poliție locală. Omul de afaceri i-ar fi amenințat și jignit pe polițiștii locali, în timp ce băiatul său ar fi încercat să sară la bătaie.

Mihnea Grigoriu a ajuns în atenția publică după ce a avut o relație cu Alexandra, fiica mijlocie a lui Gigi Becali, în timp ce tatăl său s-a făcut remarcat prin intermediul mai multor afaceri controversate care l-au plasat într-un top al milionarilor români.

Una dintre cele mai cunoscute lovituri financiare date de Dan Grigoriu a devenit publică în cursul anului 2011, când a încasat în jur de 23 de milioane de euro de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, pentru un teren de 9,4 hectare din Otopeni, pentru care acesta deținea drepturile litigioase.

Succesul tatălui său, care se recomanda în mediul de afaceri drept fost general SRI, s-a proiectat din plin asupra modului de viață al fiului său, care conduce mașini în valoare de sute de mii de euro.

Cum a început scandalul cu Poliția Locală

De altfel, scandalul cu Poliția Locală, din noiembrie, s-a produs după ce aceștia au parcat, pe o trecere de pietoni din apropierea unui restaurant din Floreasca, unde veniseră să cineze, un Lamborghini URUS cu o valoare de piață de peste 300.000 de euro.

În acest context, milionarul și fiul său au avut un conflict cu un echipaj al Poliției Locale Sector 1, în urma căruia au fost încătușați, iar pe numele lor a fost deschis un dosar de ultraj, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Surse judiciare au dezvăluit detalii uluitoare despre comportamentul celor doi bărbați față de polițiștii locali, detalii care, de altfel, fac obiectul dosarului de ultraj.

Sursele citate au precizat că Dan și Mihnea Grigoriu veniseră să ia masa la un restaurant cu specific pescăresc de la Calea Floreasca. Aceștia ar fi parcat mașina chiar pe o trecere pentru pietoni, motiv pentru care un echipaj al Poliției Locale aflat în imediata apropiere, le-ar fi atras atenția că, dacă nu mută autoturismul, șoferul va fi amendat.

Cei doi ar fi ignorat total mesajul și au intrat în restaurant, moment în care unul dintre polițiștii locali s-a apucat să scrie înștiințarea prin care șoferul era chemat la sediul Poliției Locale pentru a fi sancționat.

Dan Grigoriu: „Voi nu știți cu cine v-ați pus!”

Conform anchetatorilor, primul care a ieșit din local a fost Dan Grigoriu. Acesta a refuzat să se legitimeze și ar fi început să-i amenințe pe polițiștii locali: „Voi nu știți cu cine v-ați pus!”, „Sectorul e mic, ne mai întâlnim!” și ar fi repetat de mai multe ori „Vă distrug!”

Pe acest fond, polițiștii locali ar fi declarat în fața anchetatorilor că Mihnea Grigoriu ar fi ieșit nervos din restaurant și ar fi lăsat de înțeles, din gesturi, că intenționează să-i lovească pe angajații primăriei, însă ar fi fost luat în brațe de tatăl său, care ar fi încercat astfel să-l liniștească.

Tot atunci, conform anchetatorilor, Mihnea Grigoriu ar fi fost auzit spunând că „se duce să ia cuțitul”, însă nu există nicio informație din care să reiasă faptul că tânărul ar fi scos sau ar fi avut asupra lui vreo armă albă.

Trabucul care valorează cât un polițist local

Totuși, Dan și Mihnea Grigoriu i-ar fi înjurat în mod repetat pe polițiștii locali, care au chemat în ajutor și alte echipaje.

În cele din urmă, milionarul și fiul său au fost încătușați și duși la sediul Poliției Locale, din Calea Griviței. Acolo, Grigoriu senior ar fi continuat să se comporte agresiv din punct de vedere verbal și chiar ar fi lăsat de înțeles că ar fi făcut karate când era tânăr și că ar deține centura neagră cu 2 dan.

Sursele citate au mai spus că, ulterior, Dan și Mihnea Grigoriu au fost transportați la Secția 1 cu o mașină a Poliției Locale. Acolo, aceștia ar fi cerut să fie lăsați să iasă la fumat în fața unității de poliție, unde și-au aprins fiecare câte un trabuc. În acest context, Dan Grigoriu le-ar fi spus polițiștilor locali aflați de față că „trabucul acesta valorează cât unul dintre voi”.

Dosarul de ultraj este încă în lucru, pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în urma unei plângeri formulate de Poliția Locală Sector 1.

Până acum, au fost audiați toți polițiștii locali implicați în scandal.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIVITATE. El e românul care a dat un ”tun” 3 milioane € din schimbul valutar! Din banii obținuți, ”cuscrul” lui Gigi  Becali i-a cumpărat fiului său Rolls Royce, Lamborghini și Ferrari de 2 mil. de euro (GALERIE FOTO)

EXCLUSIV | Ce s-a întâmplat cu bombardierii de la Costinești. Decizie de ultimă oră a magistraților

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?