EXCLUSIVITATE. El e românul care a dat un ”tun” 3 milioane € din schimbul valutar! Din banii obținuți, ”cuscrul” lui Gigi  Becali i-a cumpărat fiului său Rolls Royce, Lamborghini și Ferrari de 2 mil. de euro (GALERIE FOTO)

EXCLUSIVITATE. El e românul care a dat un ”tun” 3 milioane € din schimbul valutar! Din banii obținuți, ”cuscrul” lui Gigi  Becali i-a cumpărat fiului său Rolls Royce, Lamborghini și Ferrari de 2 mil. de euro (GALERIE FOTO)
Milionarul Dan Grigoriu este unul dintre cei mai discreți afaceriști din România
Publicat: 28/06/2020, 19:00
Actualizat: 28/06/2020, 19:02

Fluctuațiile cursului valutar i-au adus unui milionar român un câștig fabulos! 3 milioane de euro deodată! Cine este ”norocosul”, aflați în exclusivitate din GÂNDUL.RO! Numele lui nu este cunoscut publicului larg. În schimb, este arhicunoscut în lumea oamenilor de afaceri. Presa a dezvăluit, la un moment dat, despre el că ar fi avut conexiuni cu serviciile secrete, dar și faptul că a beneficiat de compensații faraonice din partea Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (celebra ANRP).

Milionarul Dan Grigoriu este un personaj pe cât de ”descurcăreț”, pe atât de discret. A apărut în spațiul public întâia oară în anii ’90, atunci când a fost anchetat pentru contrabandă cu motorină în „Afacerea Jimbolia”, caz în care a fost încălcat embargoul impus Iugoslaviei de către ONU. Ulterior, numele lui a fost asociat cu ultra-mediatizatul dosar BANCOREX. A fost cercetat și acolo, dar faptele i s-au prescris.

A revenit în atenția publică în 2011 când a obținut o despăgubire uriașă – 88.411.332 de lei (în jur de 23 de milioane € la acea dată) – de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. La mijloc s-a aflat atunci un teren de 9,4 hectare din Otopeni pentru care milionarul deținea drepturile litigioase.

Numai că banii recunoscuți ca despăgubire în 2011 i-au fost virați trei ani mai târziu. Astfel, în 2014, a primit cele 88,4 milioane de lei, dar leul se depreciase galopant, iar suma nu mai reprezenta în euro 23 de milioane, ci 20.

Așa încât Dan Grigoriu a notificat A.N.R.P. să-i fie plătită și diferența, dar nu a găsit înțelegere. În 2017, a început procedura de executare silită pentru suma de 15.217.306 de lei, care, în opinia lui, însemna diferența de curs valutar dintre data întocmirii raportului de evaluare și data emiterii titlului de despăgubire.

Cu alte cuvinte, lui i se stabilise initial o despăgubire de 23 de milioane de euro (la cursul din 2011), dar banii i-au intrat în conturi în 2014, când suma în lei însemna ”doar” 20 de milioane €. Astfel, afaceristul considera că pierduse ”la curs” 3 milioane €. O sumă deloc de neglijat!

Hotărât să recupereze banii, Dan Grigoriu a blocat conturile A.N.R.P. printr-un executor judecătoresc. În replică, Autoritatea a contestat executarea silită, iar procesul a durat doi ani, până în urmă cu nici o săptămână. Pe 22 iunie 2020, Tribunalul București a respins contestația A.N.R.P., iar Dan Grigoriu și-a primit în cele din urmă cele 3 milioane €. Bani cât să ajungă pentru o viață, ar zice mulți.

”Cuscrul” lui Gigi Becali are o slăbiciune: fiul său!

Nu e însă și cazul lui Dan Grigoriu, care se dovedește ”mână largă” atunci când vine vorba să-i satisfacă poftele fiului său, Mihnea. Apropo de Grigoriu Jr., presa a scris că puștiul (între timp, a împlinit 23 de ani) a avut până de curând o relație cu Alexandra, una dintre fiicele milionarului Gigi Becali. ”Juniorul” lui Dan Grigoriu a beneficiat cu vârf și îndesat de banii obținuți de tatăl lui de la A.N.R.P..

Pe lângă ceasurile scumpe pe care le afișează – Un Hublot, cu un preț de la 50.000 de euro în sus, un Audemars Piguet, de aproximativ 150.000 euro, dar și un Richard Mille Lotus de 300.000 de euro -, Mihnea Grigoriu deține în garaj mașini de lux impresionante, fiind – la acest capitol – unul dintre privilegiații lumii bune.

Grigoriu Jr. are un ”garaj” de peste 2 milioane de euro, printre mașinile lui numărându-se și un Mercedes Brabus al cărui preț de catalog este de 600 mii €

Două Lamborghini URUS (320.000 de euro/ bucata), un Ferrari FF (320.000 de euro), BMW X 5 M E 700 (200.000 de euro), Range Rover Mansory (200.000 de euro) şi Porsche Cayenne Hamann (175.000 de euro) sunt mașinile cu care fiul multi-milionarului a răvășit Capitala, în ultimii ani, ”controlând” bulevardele.

Dar fiul lui Dan Constantin Grigoriu și-a comandat recent alte două super-mașini, fabricate în ediții limitate. Astfel, el și-a achiziționat ultimul model de Mercedes Brabus, scoțând din buzunar nici mai mult nici mai puțin de 600.000 de euro. Însă această sumă colosală pare să fie pe deplin justificată, iar motivul este acela că în întreaga lume nu sunt fabricate decât 10 astfel de ”bijuterii”.

Dar ”odiseea” bolizilor de lux pe care îi conduce fiul afaceristului nu se oprește aici. Pasiunea și bugetul și-au spus cuvântul, iar Mihnea Grigoriu și-a adus în colecție și un Rolls Royce Cullinan de 350.000 de euro. Și, astfel, ușor, ușor, banii de la A.N.R.P. își găsesc utilitate în familia (ex-)”cuscrului” lui Gigi Becali.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A găsit o cameră ascunsă în casa străbunicii. Ireal ce a descoperit înăuntru
FOTO. Imaginile momentului cu Mădălina Ghenea! Ce a făcut în loja iubitului bulgar, alături de...
VIDEO „S-a dus la fund”. O blindată Piranha a Armatei Române s-a scufundat în Dunăre...
Persoanele cele mai fascinante au această grupă de sânge. Ce spune despre tine grupa de...
Un şofer a încercat să fenteze coloana la graniţa cu Bulgaria. "Ia-o înapoi! Crezi că...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Noul VOLKSWAGEN s-a dat da PÂINEA CALDĂ. Sold out în doar opt minute
VIDEO |Moarte tragică pentru un pilot român. Bărbatul s-a prăbușit cu planorul duminică seara
„Este ca un vierme de care nu scapi niciodată” Boala cu care Adrian Despot se...
BANCUL ZILEI. Vine Bulă acasă, iar Bubulina îl cercetează atent. Culmea, niciun fir de păr...
Baraj imens pe râul Nipro, lângă Herson, aruncat în aer. Rusia şi Ucraina se acuză...
Primele declarații ale lui Șerban Copoț și ale magicianului Robert Tudor, după bătaia de la...
Supa MINUNE care PREVINE DIABETUL! INGREDIENTUL vedetă este chiar...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
SUA au recuperat „OZN-uri intacte și parțial intacte”. Dezvăluirile unui ofițer de informații. Adevărul iese...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Ce se întâmplă cu familia Vulpiței și a lui Viorel Stegaru. Zvonurile care circulă prin...