EXCLUSIV | Viața secretă a milionarului asasinat la Sibiu. Cine moștenește firmele și averea fabuloasă a lui Adrian Kreiner

EXCLUSIV | Viața secretă a milionarului asasinat la Sibiu. Cine moștenește firmele și averea fabuloasă a lui Adrian Kreiner
Publicat: 12/11/2023, 08:00

Afaceristul Adrian Kreiner, torturat și ucis în vila lui din Sibiu de trei indivizi mascați care au plecat cu mai multe ceasuri de valoare și o sumă mare de bani, era un om foarte discret, care și-a ținut viața personală departe de ochii publicului. Unul dintre cei mai buni prieteni ai milionarului a dezvăluit, în exclusivitate pentru Gândul, detalii importante din viața secretă a acestuia, dar și care erau problemele de natură financiară ce s-ar putea afla în spatele omorului, în condițiile în care s-a speculat că jaful ar fi fost paravanul pentru un asasinat la comandă.

Adrian Kreiner a murit după ce, săptămâna trecută, în noaptea de duminică spre luni, trei bărbați care purtau măști și mănuși au intrat în vila lui din Sibiu și l-au bătut cu bestialitate timp de aproximativ 40 de minute. Acesta era acasă alături de fiica lui, în vârstă de 20 de ani, care abia venise din Austria și de iubita sa, Adriana Emilia Viliginschi.

Când Kreiner era torturat, femeia ar fi stat ascunsă într-un dulap, în timp ce fata a fost amenințată cu pistolul, după ce, inițial, unul dintre atacatori a băgat glonț pe țeavă pentru a fi mai convingător.

Unul dintre cei mai buni prieteni ai omului de afaceri a dezvăluit, în exclusivitate pentru Gândul, întreaga poveste de viață a milionarului. În plus, bărbatul spune că apropiații lui Kreiner presupun că acesta a fost victima unei crime la comandă, iar mobilul faptei ar putea avea legătură cu ultimele planuri de afaceri ale businessmanului sibian.

Potrivit sursei citate, afaceristul a plecat în Austria încă de foarte tânăr, pentru a-și găsi de lucru. Pe atunci, sibianul se numea Adrian Mercurian și nu voia decât să muncească pe brânci, pentru un trai mai bun. Tânărul sibian s-a angajat la o fabrică de piese auto, unde a început să învețe meserie. Cu timpul, a cunoscut o o austriacă simplă, din clasa de mijloc, iar în scurt timp au avut o fiică. La momentul căsătoriei, sibianul a considerat că este mai indicat să preia numele soției, în condițiile în care trăia în Austria și avea deja propriul plan de afaceri.

Despărțit de soție, bărbatul a revenit la Sibiu sub numele de Adrian Kreiner, unde și-a deschis compania Matec CNC Technik și a început să producă piese și componente pentru industria auto, în beneficiul companiei Ina Schaeffler din Brașov, un jucător important în industria de maşini-unelte, componente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni.

Între timp, la sugestia apropiaților, Kreiner a dezvoltat și propria criptomendă, pe care a denumit-o GMD și în care a investit, spun sursele citate, 1,3 milioane de euro.

Adrian Kreiner avea o viață amoroasă discretă

În ciuda averii sale impresionante, Adrian Kreiner a ales să ducă o viață extrem de discretă, cu toate că era un mare amator de cluburi și petreceri cu femei frumoase. În acest sens, viața amoroasă a omului de afaceri era considerată de prietenii lui mai degrabă ciudată. Cu toate că avea o relație stabilă cu Adriana Emilia Viliginschi, cei doi nu ieșeau împreună decât la nunți, botezuri sau alte evenimente oficiale. Mai mult decât atât, nici ea și nici el nu aveau, pe platformele de socializare, fotografii împreună.

Prietenii lui Kreiner spun că acesta era un om foarte darnic, care i-a ajutat cu bani pe mulți dintre angajații săi, în special cu împrumuturi pentru case și autoturisme. În același timp, nu căuta să intre în conflict cu nimeni, iar atunci când era în club cumpăra băutură pentru oricine părea că nu are suficienți bani pentru distracție. Totodată, deși, spun cunoscuții, era destul de aventurier din punctul de vedere al vieții amoroase, Adrian Kreiner nu făcea niciodată avansuri femeilor despre care știa că sunt implicate într-o relație.

Afacerile sibianului ar fi început să scârțâie după izbucnirea războiului din Ucraina, când prețul metalului a început să crească. Atunci, Kreiner ar fi încercat o renegociere a contractului cu fabrica din Brașov, în sensul în care să prelucreze piesele cu metalul clienților, iar pe de altă parte a scos la vânzare o parte din acțiunile Matec CNC Technik.

Vizavi de această tranzacție, omul de afaceri ar fi destăinuit prietenilor apropiați că a negociat cu mai mulți investitori, însă rezultatul discuțiilor este mai degrabă marcat de incertitudine, fără să ofere vreun indiciu cu privire la identitatea persoanelor respective.

Ca urmare, potrivit prietenilor apropiați ai lui Adrian Kreiner, aceasta ar putea fi cheia atacului din noaptea de duminică spre luni.

Milionarul nu avea camere de supraveghere în interiorul vilei

Sursele citate au dezvăluit că fiica lui Kreiner ar fi povestit că, în momentul în care unul dintre atacatori a armat pistolul și i l-a îndreptat către cap, unul dintre complici ar fi strigat la el „Dan!”, sau „Done!”. Ca urmare, fata nu a înțeles dacă atacatorul se numește Dan și a fost strigat pe nume, ori banditul respectiv l-a notificat, în limba engleză, cu privire la faptul că „este gata”, în sensul că treaba a fost făcută.

Singurele imagini în care apar autorii crimei au fost surprinse de camere de luat vederi din zonă, în condițiile în care sistemul e supraveghere video fusese decuplat de criminali. Sibianul avea camere de supraveghere doar în exteriorul casei, în condițiile în care se temea ca nu care cumva răufăcătorii cibernetici să obțină imagini din interior, legate de viața lui privată.

Trupul neînsuflețit al milionarului a fost înmormântat, vineri, la Sibiu. De organizarea înmormântării și a parastasului s-au ocupat prietenii afaceristului, iar costurile au fost decontate de firma acestuia. Sursele citate au precizat că averea va fi împărțită între mama, fiica și iubita milionarului, în timp ce ultimele două ar trebui să se ocupe de viitorul companiei.

Totodată, prietenii lui Kreiner au spus că milionarul își aducea des fiica în România, unde încerca s-o învețe cât mai multe despre afacerea familiei, în așa fel încât, la un moment dat, să se poată descurca singură.

CITIȚI ȘI:

DETALII EXCLUSIVE | Crimă ȘOCANTĂ în Capitală! Un bărbat i-a dat foc unei femei, după ce a stropit-o cu benzină – IMAGINI care vă pot afecta emoțional

EXCLUSIV | Răsturnare de situație în cazul crimei de la Mangalia. Administratorul hotelului unde a fost comis omorul a avut o relație cu ucigașa

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO