EXCLUSIV | Victimele lui Andrew și Tristan Tate încep să facă plângeri la DIICOT și cer daune. Una dintre acuzații este de la tânăra care spune că a fost violată de unul dintre frații Tate

EXCLUSIV | Victimele lui Andrew și Tristan Tate încep să facă plângeri la DIICOT și cer daune. Una dintre acuzații este de la tânăra care spune că a fost violată de unul dintre frații Tate
Publicat: 03/01/2023, 22:42
Actualizat: 14/01/2023, 17:20

Procurorii DIICOT au dovezi care au adus arestarea preventivă a fraților Andrew și Tristan Tate, iar la dosar sunt deja și primele plângeri de la tinere care au fost sechestrate și obligate să facă videochat, au declarat pentru Gândul surse judiciare.

În dosarul de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism există, în prezent, două plângeri prealabile ale tinerelor care se declară victimele lui Andrew și Tristan Tate.

Cele două le-au spus anchetatorilor că se constituie și părți civile în dosar, pentru a primi daune morale și materiale, dacă instanța îi va găsi vinovați pe frații Tate.

Una dintre plângeri este a tinerei din SUA care a fost scoasă din vila din Voluntari a fraților Tate în urma primelor percheziții, din luna aprilie. Atunci, polițiștii și procurorii ilfoveni au descins în vila fraților Tate, în urma unei sesizări făcute de un reprezentant al Biroului de Securitate Diplomatică din cadrul Ambasadei SUA la București, privind sechestrarea unei tinere de 21 de ani, cetățean american. Atunci, dosarul a fost deschis sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, pentru lipsire de libertate și viol.

A doua plângere este a unei tinere din Republica Moldova, care acuză unul dintre frații Tate că a violat-o, au precizat, pentru Gândul, sursele citate.

La momentul reținerii, anchetatorii arătau că au fost identificate, până acum, șase victime, toate recrutate prin metoda loverboy.

Andrew și Tristan Tate sunt în arest din 29 decembrie, după perchezițiile făcute de procurorii DIICOT la vila lor din Pipera și la studioul de videochat. Alături de ei au fost arestate și două românce, una dintre ele fiind fostă polițistă la Secția 7 din București.

Acuzațiile sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol, iar procurorii au adus suficiente motive în instanță pentru ca judecătorii Tribunalului București să decidă arestarea fraților Tate și a celor două românce pentru 30 de zile.

Andrew și Tristan Tate așteaptă acum decizia Curții de Apel București, unde avocatul lor a contestat arestarea preventivă.

Gândul a publicat primele imagini, în exclusivitate, după arestarea fraților Andrew și Tate, precum și a celor două românce, toți fiind duși încătușați cu duba poliției în Arestul Central.

Aceștia sunt acuzați că „au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.

„Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, potrivit DIICOT.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase