UPDATE | Frații Tate și fosta polițistă, arestați preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel București / Avocat: „Am contestat decizia”

Publicat: 30/12/2022, 21:30
Actualizat: 31/12/2022, 10:49

Frații Tate, „loviți” de mascați, știrea finalului de an în lumea mondenă. Reținerea pentru 24 de ore a celor doi, Tristan și Andrew Tate, și trimiterea lor de către procurorul DIICOT în fața unui judecător care i-a plasat în arest preventiv pentru 30 de zile a fost apogeul acestui caz amplu.

În luna aprilie a acestui an, polițiștii și procurorii ilfoveni au efectuat o primă descindere la vila din Pipera a fraților Tristan și Andrew Tate. Cei doi erau acuzați că au sechestrat două femei (una, cetățean american) care urmau să fie traficate pe piața sexului.

UPDATE – ora 22:35 – EXCLUSIV | Primele imagini cu Andrew Tate și fosta polițistă, încătușați în dubă, după arestare (FOTO-VIDEO)

Gândul a intrat în posesia primelor imagini cu Andrew Tate și fosta polițistă, în duba oamenilor legii, după arestarea lor preventivă pentru 30 de zile

UPDATE – ora 22:00 – Avocatul fraților Tate: „Am contestat decizia”

Avocatul fraților Tate, Eugen Vidineac, de la Baroul Brașov, a confirmat arestarea preventivă a clienților săi, anunțând în fața jurnaliștilor aflați la Tribunalului București că a atacat deja decizia.

„Am contestat-o, urmează sa decidă Curtea de Apel București în contestație soluția finală. Nu suntem într-o fază procesual-penală, în care se dovedește vinovăția sau nevinovăția. Suntem pe măsuri preventive, se discută oportunitatea luarea măsurilor preventive, nu se discuta despre vinovație”, a precizat avocatul.

De asemenea, el consideră că i-a apărat cel mai bine pe clienții săi, frații Tristan și Andrew Tate.

Din punct de vedere al apărării, (…) nu sunt temeiuri pentru luarea celei mai drastice măsuri preventive prevăzute de Codul de Procedură Penală, însă este apanajul judecătorului de a pronunța o soluție, pe care am contestat-o și urmează să vedem soluția în contestație”, a adăugat avocatul.

UPDATE – ora 21:30 – Frații Tate și fosta polițistă, arestați preventiv

Frații Tristan și Andrew Tate au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, vineri, alături de fost polițistă implicată în acest caz.

Decizia a fost dată de judecătorii Tribunalului București, dar nu este definitivă. Ea poate fi atacată la Curtea de Apel București.

„În cursul acestei seri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a celor 4 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

UPDATE – ora 19:00 – Făptuitorii își așteaptă sentința

Cei doi frați și fost polițistă se află în sala de judecată a Tribunalului București și așteaptă sentința în cazul lor, mai precis dacă vor fi arestați preventiv pentru 30 de zile sau vor fi eliberați.

În cazul uneia dintre persoane a expirat deja ordonanta de reținere expirata, dar nu a părăsit sala.

Avocatul fostei polițiste nu a făcut nicio declarație la ieșirea din sala de judecată, în fața jurnaliștilor, spunând că se grăbește.

UPDATE ora 15:00 – Procesul fraților Tate a fost întrerupt deoarece trebuie schimbată persoana care face traducerea. Interpretul nu a tradus în mod adecvat ce se discuta în proces. Citește AICI ultimele informații din sala de judecată.

UPDATE vineri, 30 decembrie, ora 14:30 – Frații Andrew și Tristan Tate sunt în boxa acuzaților și așteaptă să înceapă procesul. Întârzierea de câteva zeci de minute este cauzată de găsirea unui traducător, dat fiind că frații Tate sunt vorbitori de limbră engleză.

Tristan Tate a ieșit, joi seară, încătușat de la audieri

UPDATE vineri, 30 decembrie, ora 12:00 – Ancheta cu privire la faptele comise de frații Tristan și Andrew Tate este derulată de unul dintre cei mai duri procurori DIICOT. Magistratul Rareș Petru Stan este un nume cunoscut în sistem, el fiind procurorul aflat la coordonarea unora dintre cele mai grele dosare.

După arestarea sângerosului traficant de droguri Marian Bejan, Rareș Petru Stan a primit amenințări cu moartea, astfel că DIICOT a solicitat trupelor special să-l păzească pe incisivul procuror.

Printre alte dosare celebre de care s-a ocupat Rareș Petru Stan este și cel privind incendiul din clubul Colectiv.

Citește AICI mai multe pe marginea acestui subiect

UPDATE joi, 29 decembrie – frații Tate și fosta polițistă au fost reținuți pentru 24 de ore. Perchezițiile la vila fraților Tate, acuzați de trafic de persoane, s-au încheiat după câteva ore. Tristan și Andrew Tate, precum și fosta polițistă care i-a ajutat, au fost încătușați și duși la sediul DIICOT pentru audieri.

DIICOT a transmis presei următorul comunicat cu privire la acest caz:

„În cauză s-a reținut că, la începutul anului 2021, 4 suspecți (doi cetățeni britanici și doi cetățeni români) au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum SUA și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.

Persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda «loverboy»).

Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializarede material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori.

Până în prezent, au fost identificate 6 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracțional organizat.

Cu privire la infracțiunea de viol s-a reținut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violențe fizice și presiuni psihologice să întrețină relații sexuale.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, 4 persoane despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracțională.

În urma audierilor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de cele 4 persoane”.


Fabulațiile presei din Marea Britanie

Presa din Marea Britanie „fabulează” pe marginea subiectului privind reținerea pentru 24 de ore a celor doi frați.

Tristan și Andrew Tate fost filati și urmăriți luni de zile, din aprilie și până în decembrie, în baza unor mandate de măsuri specifice, iar prinderea lor nu a avut a face câtuși de puțin cu stabilirea prezenței în România a fraților Tate pe baza unei poze cu o cutie de pizza, fotografie postată de ei pe rețelele de socializare.

Surse judiciare au infirmat ÎN EXCLUSIVITATE pentru Gândul povestea presei britanice privind modalitatea în care DIICOT ar fi aflat localizarea precisă a celor doi și prezența lor în reședința din Pipera. Concret, sursele judiciare invocate susțin că procurorii și ofițerii de crimă organizata au acționat în ziua percheziției în baza unor mandate emise de către judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București.

Acest aspect, explică sursele citate, denotă faptul că anchetă penală se afla spre final, iar pe parcursul ei au fost emise de către aceiași judecători de la TB mandate de măsuri specifice.

Astfel, cei doi influenceri toxici au fost filați, interceptați ambiental și telefonic și monitorizati prin satelit.

Jurnaliști britanici de la numeroase publicații de top, care citează Gândul referitor la cazul fraților Tate, au insistat că Andrew Tate s-ar fi dat de gol și astfel anchetatorii au descoperit că este în România având un schimb de replici cu Greta Thunberg pe rețelele sociale.

Influencerul ar fi fost urmărit de procurorii DIICOT pe rețelele de socializare, iar aceasta a publicat un video alături de două cutii de pizza ale unui brand românesc.


Frații Tate și o fostă polițistă, reținuți pentru 24 de ore

După mai multe tergiversări, dosarul celor doi frați a luat viteză, iar joi, 29 decembrie, procurorii DIICOT au descins încă o dată la vila din Pipera a fraților Tristan și Andrew Tate.

Primele percheziții au fost organizate de polițiștii ilfoveni, care s-au mobilizat pe baza unei sesizări venite de la Ambasada SUA la București. Din câte se pare, iubitul uneia dintre tinere a fost cel care a sunat la Ambasada SUA și a anunțat că prietena lui este ținută cu forța în casa unor englezi stabiliți în Pipera. Acolo, ea ar fi fost obligată să lucreze ca model de videochat.

Cu această ocazie, anchetatorii români au descoperit că frații Tristan și Andrew Tate locuiau într-o adevărată fortăreață. Reședința lor era păzită de foști militari profesioniști. Într-o altă casă, închiriată în apropiere, la 500 de metri distanță, exista un studio de videochat la care lucrau multe tinere, între care și femeia cu cetățenie americană, dar și o tânără din Republica Moldova.

Cele două le-ar fi spus anchetatorilor că erau ținute cu forța, ele fiind racolate prin metoda „loverboy”, folosită în mod uzual de traficanții de persoane. În context, tânăra cu cetățenie americană a povestit cum l-a întâlnit online pe Tristan Tate, prin intermediul unei rețele de socializare, iar el a sedus-o și a convins-o să vină în România. Îndrăgostită, ea și-a părăsit iubitul și a venit să locuiască în Pipera împreună cu celebrul influencer Tristan Tate.

La scurt timp, însă, au început amenințările, fiind obligată să lucreze ca model de videochat. Speriată, ea a reușit să-și contacteze fostul prieten, care la rândul său a alertat Ambasada SUA de la București.

Anchetatorii i-au așteptat pe frații Tate să revină în România

Timp de nouă luni, procurorii au strâns informațiile și au pus cap la cap toate probele ridicate din vila fraților Tate și de la studioul de videochat. Astfel, ei au reușit să demonstreze că acuzațiile formulate la audieri de către presupusele victime sunt reale.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că la scurt timp după finalizarea expertizelor informatice, autoritățile au așteptat momentul potrivit pentru prinderea fraților Tate, care erau mai tot timpul plecați din țară.

După ce au văzut, inclusiv pe rețelele de socializare, că aceștia sunt împreună în România, procurorii DIICOT au mobilizat trupele speciale ale Jandarmeriei și au descins, în forță, la vila lor din Pipera, dar și la alte adrese.

Andrew Tate, alături de Dan Bilzerian într-o vacanță pe Mykonos, „Insula miliardarilor”

Sursele citate au precizat că una dintre percheziții a vizat o fostă polițistă de la Secția 7, care a părăsit însă Poliția Capitalei și s-a apucat de videochat. Aceasta este acuzată că, în afara faptului că lucra cot la cot cu restul modelelor, ar fi avut grijă să pună presiune pe fetele ținute în studio împotriva voinței lor.

Femeia a fost ridicată și dusă la sediul DIICOT, pentru audieri.

Read the article in English!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA