EXCLUSIV VIDEO | Locuitorii Sectorului 4 au traversat pe jos pasajul „Europa Unită”: „Așteptam cu nerăbdare. Problema traficului se va rezolva”

Publicat: 06/12/2023, 12:51

Pasajul „Europa Unită” din Sectorul 4 al Capitalei a fost inaugurat, iar pentru câteva ore a fost pietonal. Zeci de oameni au așteptat nerăbdători să ia la pas podul și să admire priveliștea. De la ora 19:00 până la ora 22:00, pasajul a fost traversat de locuitorii din sector și nu numai.

Mulți dintre ei au fost curioși să vadă grandioasa lucrare și au așteptat zeci de minute până la deschidere.

„Este un eveniment la care vrem să participăm și noi, cei care locuim aici, în Dectorul 4, și mă bucur pentru această seară. Tocmai de aceea am venit să vedem ce s-a făcut pentru că atâta timp a fost aici praf și s-a lucrat. Vrem să vedem rezultatul. Să sperăm că, de acum, pentru cei care circulă pe aici va fi mai bine.

Cred că noi, românii, merităm mai mult decât ceea ce se face acum. E birocrație, iar lucrurile merg greu. Uite că aici au mers mai repede și am venit să ne bucurăm de acest eveniment. E foarte bine că se străduiesc să aducă fonduri europene și e păcat dacă tot vin aceste fonduri în țară să nu le folosim și să fie în folosul nostru, al tuturor cetățenilor acestei țări. Facem parte din Uniunea Europeană și poate așa nu ne mai pleacă copiii în afară să câștige mai bine”, a spus unul dintre locuitorii Sectorului 4.

„Ce a putut să facă dânsul n-au făcut ceilalți”

Un alt locuitor al Sectorului 4 a specificat că stă în această zonă de zeci de ani și că îl admiră pe primarul Sectorul 4, Daniel Băluță, pentru munca depusă.

„Am venit să vedem deschiderea pasajului. Țin să-l felicit pe domnul primar pentru că, în ciuda unor cârcotași, ce a făcut pentru sectorul nostru este extraordinar. Noi stăm în sector de mulți ani și au fost destui primari. Ce a putut să facă dânsul n-au făcut ceilalți. Pentru asta suntem foarte bucuroși. Stăm în zonă și am venit să vedem pasajul. Este ceva în premieră. E ceva frumos, e grandios. Să fie sănătos și să mai facă”, a zis acesta.

„Investiția a fost necesară. Bună pentru Sectorul 4. Deblochează transportul aici pentru că era foarte aglomerat, se stătea mult la coadă. E foarte bun”, a precizat o altă persoană care a venit la inaugurarea pasajului.

„Problema traficului se va rezolva în proporție de 70%”

Un bărbat care trece zilnic cu mașina prin zona în care s-a construit pasajul a precizat că problema traficului aglomerat se va diminua în mare parte.

„Așteptăm cu nerăbdare, ținând cont că trecem zilnic, de patru, cinci ori prin zonă și cred că o să fie binevenit. E ceva unic, ceva frumos.

Cred că problema traficului, în proporție de 70%, se va rezolva. Noi suntem din 2018 aici și am văzut că, de la an la an, s-a construit foarte mult în zonă și a fost făcut într-un moment în care nu se mai putea face față. Am înțeles că după acest pasaj va continua și la Piața Sudului cu un astfel de pod.

Să sperăm că se va continua pe drumul cel bun și cei care sunt astăzi mici nu vor mai sta la cozi, pentru 10 km să facă 50 minute. Sunt investiții binevenite”, a spus șoferul.

Construcția a costat 73 de milioane de lei

Început în februarie 2022, noul pasaj suprateran din Sectorul 4 are o lungime totală de 653 de metri, însemnând un pod și două rampe de acces, una dinspre Strada Caporal Luică, iar cealaltă dinspre Strada Sergent Ion Iriceanu. Proiectat și construit pentru a fluidiza traficul într-una dintre cele mai aglomerate intersecții din Capitală, pasajul are două benzi de circulație pe sens, dispuse pe o parte carosabilă cu o lățime de 15 metri.

Suprastructura pasajului, de tip mixt oțel-beton, se sprijină pe patru elemente de rezistență (două pile și două culee masive din beton armat), iar fiecare dintre acestea au ca fundație câte opt piloni forați la o adâncime de 25 de metri și cu un diametru de 1,5 metri.

Pasajul are un sistem de iluminat de tip Vortex.  Întreaga lucrare a costat 73 de milioane de lei.

Datele tehnice ale Pasajului Europa Unită:

  • Are o lungime de 653 de metri
  • Are o lățime de 14 metri
  • Suprastructura pasajului este de tip mixt oțel-beton
  • Pasajul a fost început în februarie 2022
  • Pilonii au o adâncime de 25 de metri
  • Două benzi de circulație
  • Sistem de iluminat de tip Vortex
  • A costat 73 de milioane de lei
  • Testat cu camioane de 40 de tone

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Circulația pe pasajul Europa Unită se deschide mâine, 5 decembrie. Daniel Băluță: „Pasajul va fi pietonal pentru câteva ore”

Pasajul Europa Unită din Sectorul 4, ultimele pregătiri înainte de deschidere. Daniel Băluță, primar: „Podul este vital pentru traficul din București”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avem lista completă a concurenţilor Asia Express! Filmările sunt gata să înceapă. EXCLUSIV
FOTO. Cât de frumoasă e fiica lui Ion Țiriac! Moștenitoarea imperiului l-a impresionat cu apariția...
Părinții victimelor lui Vlad Pascu sunt revoltați. Ce a întrebat judecătoarea la proces
Băiețel de 8 ani, în stare gravă după o vacanță cu familia într-un resort de...
Străzi din Bucureşti, cu "nume tâmpite" puse de regimul comunist. "Aşa le-am găsit de când...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cel mai mare supermarket din România dispare! Ce companie l-a cumpărat și în ce se...
Un român s-a trezit cu amendă pentru ROVINIETĂ dintr-un motiv bizar
„Mă şantajează. Vor să facă asta în secret, fără să îmi iau la revedere.”. Mama...
Produsele marcă proprie din magazine ar putea să dispară! „Nu pot accepta profiturile speculative făcute...
Părinţii victimelor lui Vlad Pascu cer schimbarea încadrării faptelor în omor: Nu ne va alina...
”Fratele” multi-milionar al Prodancei s-a sinucis la Dubai! El a avut în trecut inclusiv o...
Peste CÂT TIMP se refac PLĂMÂNII atunci când renunți LA FUMAT
DECLARAȚIA care trebuie completată în România! ESTE OBLIGATORIE pentru sute de mii de români
Codul Rutier. Schimbarea care îi încurcă pe mulți șoferi
Felicitări și mesaje de Dragobete, pe 24 februarie. Imagini și urări de dragoste cu ”Te...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Peste 3.000 de oameni, evacuați din cauza unei bombe din cel de-Al Doilea Război Mondial