EXCLUSIV | Bărbatul pentru care Cristina Țopescu a stat trei luni la închisoare a murit. A fost unul dintre cei mai cunoscuți interlopi

Publicat: 01 10. 2022, 18:05
Actualizat: 01 10. 2022, 18:05

Unul dintre cei mai cunoscuți membri ai lumii interlope bucureștene, care s-a făcut remarcat încă din anii ’80, a murit, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce, ani la rând, s-a luptat cu o boală necruțătoare. Bărbatul a fost unul dintre primii iubiți ai Cristinei Țopescu, iar cei doi au fost arestați împreună, în 1989, în timp ce încercau să fugă în Republica Federală Germania.

În ultimii ani de comunism, pe bulevardele din centrul Bucureștiului a început să se facă remarcat Jean Pasăre, un tânăr prezentabil și inteligent, specializat în infracțiuni de înșelăciune.

Surse din anturajul acestuia au dezvăluit, pentru Gândul, că, în acea perioadă, Pasăre a cunoscut-o pe Cristina Țopescu, care, pe atunci, frecventa, în mod obișnuit, mediile interlope ale Capitalei.

Relația cu fiica celui mai respectat comentator sportiv al momentului a început furtunos, iar cei doi păreau de nedespărțit.

În acest context, Jean Pasăre și Cristina Țopescu au decis să riște împreună și să fugă în Germania Federală. Aceștia au fost, însă, prinși în timp ce treceau ilegal frontiera verde.

Fiica lui Cristian Țopescu a fost încarcerată, pentru trei luni și cinci zile, la Penitenciarul Turnu Severin. Aceasta ar fi primit o pedeapsă minimă după ce tatăl său ar fi intervenit prin intermediul unor persoane influente din conducerea clubului Steaua București.

Jefuit de Fane Spoitoru

După acest incident, drumurile celor doi s-au despărțit, iar după Revoluție ea avea să înceapă o carieră în televiziune, în timp ce el a continuat să ducă o viață în afara legii, care avea să-l facă foarte bogat pentru acele vremuri.

Sursele citate au spus că averea lui Jean Pasăre a atras atenția liderilor interlopi violenți. În acest context, Pasăre a fost jefuit în mai multe rânduri, mai întâi de Cristofor Duduianu și mai apoi de Fane Spoitoru, care i-ar fi luat, cu titlu de taxă de protecție, nu mai puțin de 50.000 de dolari, sumă uriașă pentru anii ’90.

Cu doi ani în urmă, ajuns la vârsta de 64 de ani, Jean Pasăre a fost diagnosticat cu o boală gravă. Ajutat de prieteni, acesta a plecat la Paris pentru tratament iar medicii au reușit să-i prelungească viața cu încă doi ani.

Jean Pasăre a murit, însă, la sfârșitul acestei săptămâni, iar la înmormântarea sa, organizată la Cimitirul Străulești 2, din Capitală, s-au adunat toate rămășițele lumii interlope care s-a constituit imediat după 1989, supranumită și „garda veche”.