O femeie a fost atacată de maidanezi lângă digul Lacul Morii din Capitală. În ce stare este victima

O femeie a fost atacată de maidanezi lângă digul Lacul Morii din Capitală. În ce stare este victima
FOTO - caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 20/04/2022, 12:10
Actualizat: 21/01/2023, 11:37

O femeie a fost atacată de mai mulți câini maidanezi pe câmpul de lângă digul Lacul Morii. Victima a fost dusă la spital cu mai multe plăgi mușcate și a intrat direct în operație.

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 20 Poliție a fost sesizată de către o persoană, prin apel 112, care a declarat că a observat pe câmpul de lângă digul Lacul Morii o femeie care a fost atacată de mai mulți câini.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul secției, precum și echipaj de prim ajutor.

Femeia a fost identificată și transportată la spital, cu mai multe plăgi mușcate.

A fost anunțată totodată Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, iar în prezent sunt desfășurate activități de cercetare pentru stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul tragic.

Primăria Sectorului 6, unde a avut loc incidentul, a transmis că nu a fost sesizată Poliția Locală cu privire la acest caz și că instituția nu are competențe în privința animalelor fără stăpânm, deoarece Serviciul de ecarisaj aparține de ASPA, autoritate aflată în subordinea Primăriei Capitalei.

„Chiar și așa, de-a lungul timpului, Poliția Locală Sector 6 a sesizat ASPA ori de câte ori a întâlnit pe raza sectorului câini fără stăpân. Astfel, în 2019, avem înregistrate 93 de sezizări, în 2020 – 109, 2021 – 59, iar în primele trei luni ale acestui an – șapte solicitări de intervenție”, transmite Primăria Sectorului 6.

Nicio plagă nu i-a pus viaţa în pericol

Victima, în vârstă de 43 de ani, a ajuns conştientă la spital, însă a intrat imediat în sala de operaţie din cauza rănilor profunde pe care le-a suferit, potrivit declarației purtătorului de cuvânt al Spitalului Universitar din Capitală, Dr. Silvia Nica, pentru News.ro.

„Pacienta a ajuns stabilă şi respirator şi hemodinamic, conştientă şi aşa a şi rămas până în momentul în care a părăsit unitatea de primiri urgenţe. Are multiple leziuni tegumentare şi unele şi mai profunde la nivelul scalpului, la nivelul braţului drept şi la nivelul membrelor inferioare. Acum se află în sala de operaţie. A fost internată în secţia de chirurgie plastică, a mers direct la sala din unitatea de primiri urgenţe pentru a beneficia de tratamentul chirurgical al acestor plăgi. Toate plăgile care necesită sutură sunt operate”, a explicat Dr. Silvia Nica.

Potrivit sursei citate, femeia atacată de câini a suferit un şoc puternic, însă a fost ajutată de personalul spitalului să comunice despre cele întâmplate. Victima a fost consiliată de un psiholog de la Spitalul Univeristar şi, dacă va dori, va primi acest ajutor şi pe viitor.

„Ne-a spus că era în programul de jogging pe un câmp undeva în amonte de Lacul Morii şi în timpul acela o haită de câini care erau liberi acolo, între 15 şi 20 a apreciat dumneaei, a atacat-o. Au doborât-o la pământ ş norocul dumneai a fost că unul dintre biciliştii care trecea prin zonă a reuşit să îndepărteze câinii. Cu siguranţă că vor rămâne nişte cicatrici la nivelul tegumentului. În spital poate beneficia de acest suport psihologic şi după ce se va externa din spital, dar asta dacă va dori, bineînţeles. Şi pentru a-i asigura acum suport psihologic i-am luat personal acordul”, a spus medicul.

„Femeia a fost îngrijită de echipa de la chirurgie plastică, probabil doi sau trei medici şi asistentul de sală. Plăgile nu necesită să fie tratate concomitent, pot beneficia de tratamentul chirurgical pe rând, nu este niciuna care să-i pună viaţa în pericol”, a declarat Dr. Nica pentru news.ro.

„Sterilizați-vă animalul de companie!”

Cazul femeii mușcate a fost comentat și de Hilde Tudora, șef Protecția Animalelor din cadrul Consiliului Județean Ilfov, care trage încă un semnal de alarmă privind sterilizarea animalelor de companie.

„E tragic ca oamenii să fie mușcați pe străzi de câini. E tragic și primitiv. Dar, din nou, nu e vina câinilor. Să zicem că eu îmi las câinele singur pe stradă să se plimbe. Îl lași și tu. Îl lasă și el. Și tot așa. Se întâlnesc câinii noștri, formează o haită, unul dintre el se impune și devine mascul alfa, mai apare și vreo femelă în călduri. Cum credeți că reacționează haita asta când vede un om alergând?”, a scris Hilde Tudora, pe contul de Facebook.

„Țineți-vă câinele în curte! Sau mergeți cu el la plimbare, în lesă, în locurile special amenajate. Sterilizați-vă animalul de companie! Va fi mai puțin teritorial, va fi mai sănătos și doar prin sterilizare reducem numărul animalelor de pe străzi. Avem câini pe străzi numai și numai din cauza noastră. Această femeie a fost astăzi mușcată numai și numai din cauza noastră. Iar noi ar trebui să băgăm capul în pământ și să conștientizăm problema”, a comentat Hilde Tudora.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
Se schimbă Revolut pentru România. Ce vor putea să facă acum clienții
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU