Finlanda închide ultimul punct de trecere a frontierei cu Rusia: „Suntem ținta unei OPERAȚIUNI HIBRIDE rusești, e o chestiune de securitate națională”

Finlanda închide ultimul punct de trecere a frontierei cu Rusia: „Suntem ținta unei OPERAȚIUNI HIBRIDE rusești, e o chestiune de securitate națională”
Finlanda închide ultimul punct de trecere a frontierei cu Rusia
Publicat: 29/11/2023, 08:56
Actualizat: 29/11/2023, 08:57

Rusia lui Vladimir Putin vrea să pedepsească Finlanda pentru „îndrăzneala” de a adera la NATO, iar strategia Kremlinului are ca ingredient principal un flux necontenit de migranți care iau cu asalt granița și cer azil.

Autoritățile finalndeze acuză o „operațiune” de amploare care a fost pusă la cale la Moscova, iar prim-ministrul Finlandei a declarat că țara își va închide, temporar, și ultimul punct de trecere a frontierei cu Rusia.

Închiderea punctul de trecere a frontierei de la Raja-Jooseppi va intra în vigoare în noaptea de miercuri spre joi și va dura până pe data de 13 decembrie. De la începutul lunii august, aproape 1.000 de migranți au intrat în Finlanda, fără viză, prin punctele de trecere a frontierei de est.

Finlanda, care are o graniță de 1.340 de kilometri cu Rusia, a înregistrat – în luna noiembrie – o creștere constantă a numărului de migranți fără acte care solicită azil la granița cu Rusia.

„O activitate orchestrată de Moscova”

Alte șapte puncta de trecere a frontierei cu Rusia au fost deja închise de autoritățile finalndeze, într-o încercare de a contracara „represaliile” Moscovei.

„Aceasta este o activitate orchestrată (n.red. – de Moscova). Ușurința cu care migranții și-au găsit drumul către punctul îndepărtat de trecere a frontierei de la Raja-Jooseppi este, de asemenea, o dovadă a acestui lucru. Nu doar numărul de sosiri este în discuție, ci și fenomenul în sine”, a declarat premierul Petteri Orpo, citat de The Moscov Times, publicație independentă din Rusia plasată, de câteva zile, pe „celebra” listă a „agenților străini”.

Relațiile Finlandei cu Rusia au scăzut până la „limita înghețului” după ce președintele Vladimir Putin a ordonat declanșarea așa-zisei „operațiuni militare speciale” prin care Ucraina a fost invadată.

După ce Finlanda a aderat la NATO – în luna aprilie -, renunțând la politica sa de decenii de nealiniere militară, Rusia a avertizat, rapid, cu „contramăsuri”, iar autoritățile finlandeze acuză Moscova că un punct al acestui scenariu creionat la Kremlin îl reprezintă fluxul de migranți.

Foto – Profimedia Images


Citește și:

Hamas a EXECUTAT doi palestinieni acuzați de spionaj în favoarea Israelului: „Dacă așa îi tratează pe ai lor, ce șansă au evreii?”

ANALIZĂ | Israel și Rusia, sfârșitul prieteniei? Războiul din Ucraina duce Moscova și mai aproape de Teheran: „Răcire bruscă a relațiilor cu Tel Aviv”

ANALIZĂ | Conflictul Israel vs. Hamas este și RĂZBOIUL OCCIDENTULUI: „E mai bine să lupți cu inamicul pe teritoriul său, nu aștepta să vină la tine”

Un adolescent din Rusia, CONDAMNAT de un tribunal militar la 6 ani de închisoare după ce a vrut să incendieze două centre de recrutare

O jurnalistă din Rusia a anunțat că va candida ÎMPOTRIVA lui Putin la alegerile prezidențiale. După 4 zile a dat „explicații generale” la Parchet

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Compania Philips plătește 1,1 miliarde de dolari din cauza unui dispozitiv care ar fi cauzat...