ANALIZĂ | Conflictul Israel vs. Hamas este și RĂZBOIUL OCCIDENTULUI: „E mai bine să lupți cu inamicul pe teritoriul său, nu aștepta să vină la tine”

ANALIZĂ | Conflictul Israel vs. Hamas este și RĂZBOIUL OCCIDENTULUI: „E mai bine să lupți cu inamicul pe teritoriul său, nu aștepta să vină la tine”
Publicat: 24/11/2023, 10:34
Actualizat: 24/11/2023, 10:37

Israelul s-a retras din Fâșia Gaza în anul 2005, un moment istoric care a dezrădăcinat fiecare israelian și fiecare comunitate. Toți soldații au fost retrași, iar bazele militare au fost închise. Finalmente, Israelul s-a retras unilateral la granița de dinainte de anul 1967.

Gideon Sa’ar, ministru în guvernul israelian, membru al Cabinetului de Securitate și președinte al Partidului Noua Speranță, atrage atenția, într-o analiză publicată de Politico, că Fâșia Gaza a fost întotdeauna „un epicentru al urii, instigării și terorismului împotriva Israelului”.

De la retragerea Israelului din anul 2025, în loc să aleagă prosperitatea și pacea, în loc să transforme Gaza într-un Singapore din Orientul Mijlociu, Hamas și Jihadul Islamic au decis să folosească entitatea ca rampă de lansare pentru armatele lor, numai pentru a duce războiul împotriva Israelului.

În ultimele decenii, și în alte părți din Orientul Mijlociu (Liban, Yemen și altele) teroriștii islamiști au preluat controlul și au creat state teroriste care funcționează și funcționează complet diferit față de statele suverane normale.

Ei nu sunt doar o organizație teroristă care acționează pe teritoriul unei alte țări. Ei controlează fiecare aspect al teritoriului pe care îl ocupă și exploatează resursele și populațiile civile pentru efortul lor de război. Acesta este comportamentul unui stat terorist”, scrie Gideon Sa’ar.

Potrivit Hamas, uciderea evreilor este o poruncă religioasă”

Gideon Sa’ar percepe atacurile Hamas din data de 7 octombrie ca pe o ”nebunie de stat”, dincolo de „imoralitatea totală a crimelor în masă și a violului”.

În același timp, acesta recomandă citirea cartei fondatoare a Hamas, pentru a înțelege „starea de spirit antisemită și psihotică a acestei mișcări”.

Atacurile barbare ale Hamas din 7 octombrie împotriva civililor israelieni au fost un act de nebunie de stat, în afară de imoralitatea totală a crimelor în masă și a violului. Nu este rațional să începem un război total împotriva unei țări mult mai puternice. Dar rațiunea lor este diferită. Sunt fanatici.

Potrivit Hamas, uciderea evreilor este o poruncă religioasă. Conform cartei, evreii, în mintea lor, sunt responsabili pentru fiecare război sau eveniment istoric distructiv, inclusiv pentru cei în care evreii înșiși au fost victime.

În ochii lor, întregul pământ al Israelului este sacru pentru musulmani până la învierea morților și, prin urmare, nimeni nu are autoritatea de a renunța la vreo parte din el”, punctează Gideon Sa’ar.

Motivul atacului asupra Israelului a fost simplu: Hamas vrea să distrugă statul Israel. Conflictul Hamas cu Israelul nu este unul teritorial, este unul ideologic total.

„Nu poți șterge o ideologie, la urma urmei, încă mai există naziști în lume”

Există o singură modalitate de a face față statelor teroriste, consideră Gideon Sa’ar, un război total care se încheie cu distrugerea regimului și a capacităților sale militare, dând ca exemplu războiul dus de Statele Unite împotriva ISIS sau al Cel De-al Doilea Război Mondial.

Nu poți șterge o ideologie, la urma urmei, încă mai există naziști în lume. Dar pericolul pe care îl reprezintă astăzi este diferit de cel al regimului nazist.

Ideologiile radicale sunt mult mai periculoase atunci când controlează sau formează un stat sau un califat teritorial. 

De aceea, Statele Unite, împreună cu aliații săi din Orientul Mijlociu și Europa, au decis că nu pot permite Statului Islamic al lui Abu Bakr al-Baghdadi să persiste. Același lucru este valabil și pentru Hamas”, consideră Gideon Sa’ar.

„Războiul purtat de islamul radical împotriva Occidentului și a valorilor sale este abia la început”

În finalul analizei sale, Gideon Sa’ar – ministru în guvernul israelian, membru al Cabinetului de Securitate și președinte al Partidului Noua Speranță – concluzionează că Israelul nu are altă variantă decât distrugerea totală a grupării Hamas și a infrastructurii acesteia.

Dar Occidentul trebuie să învețe „o lecție importantă” din acest conflict, pentru că lupta islamismului radical cu valorile occidentale este „abia la început”.

Israelul nu are de ales decât să provoace o înfrângere absolută Hamas. Acest război vine după șase runde militare anterioare, când Israelul nu și-a folosit toată puterea împotriva Hamas.

Din anul 2007, atunci când Hamas a preluat controlul asupra Gazei, cetățenii israelieni au fost supuși în repetate rânduri la focuri constante de rachete, rachete și mortiere.

Războiul purtat de islamul radical împotriva Occidentului și a valorilor sale este abia la început. Al-Qaeda, ISIS și Hamas sunt primele capitole ale unui război împotriva Occidentului și a valorilor sale. De fapt, islamul radical are deja control asupra multor orașe europene.

Este imperativ ca Occidentul să învețe o lecție importantă pe care Israelul a știut-o în trecut și pe care, din păcate, a uitat-o ​​în ultima vreme: este mai bine să lupți cu inamicul pe teritoriul său decât să aștepți să vină la tine”, încheie Gideon Sa’ar.


Citește și:

ANALIZĂ | Jamie Dettmer (Politico): ”Israelul a trebuit să lupte încă de la naștere, SABATUL NEGRU nu trebuie să se mai repete!”

Premierul israelian Netanyahu: ”Israelul nu caută să ocupe Gaza, are nevoie de o «FORȚĂ CREDIBILĂ» pentru a preveni amenințările teoriste”

ANALIZĂ | Elisabeth Braw (European Leadership Network): „Sabotajul de la Marea Baltică, nava chineză Newnew Polar Bear și legăturile cu Rusia”

EXCLUSIV | Omar Hayssam, adus în scaun cu rotile la instanță după ce a făcut cerere de eliberare condiționată: „Morfina nu-și mai face efectul”

Israelul, ”ORDIN DE URGENȚĂ” pentru blocarea televiziunii Al Mayadeen din Liban: „Purtător de cuvânt al Hezbollah, PROPAGANDĂ periculoasă”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Halucinant! Victimele accidentului de la 2 Mai, învinovăţite pentru că au fost ucise de Vlad...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Intervenție jenantă la Cluj-Napoca: O polițistă a pulverizat spray lacrimogen în fața colegului ei
De la ce s-ar fi infectat Florin Piersic, de fapt. Amputarea piciorului, decizia drastică a...
Cine sunt medicii care ar fi operat-o pe Kate Middleton | Detaliul, ținut secret de...
8 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. Vreme...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Ce a dus la ruptura dintre Florin Piersic și fiul său: „Îmi e greu să...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Cutremur după gratii. Elena UDREA a...
Pașaportul va putea fi livrat va orice adresă. Legea a intrat în vigoare
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic! Maestrul avea septicemie: ”S-au infectat...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Test de cultură generală. Ce țară folosește 99% energie regenerabilă?