O jurnalistă din Rusia a anunțat că va candida ÎMPOTRIVA lui Putin la alegerile prezidențiale. După 4 zile a dat „explicații generale” la Parchet

O jurnalistă din Rusia a anunțat că va candida ÎMPOTRIVA lui Putin la alegerile prezidențiale. După 4 zile a dat „explicații generale” la Parchet
Jurnalista Ekaterina  Duntsova
Publicat: 22/11/2023, 14:13
Actualizat: 22/11/2023, 14:32

Jurnalista Ekaterina Duntsova are 40 de ani, este mama a trei copii, a terminat și Dreptul, iar printre alte activități coordonează munca unei echipe de căutare și salvare formată din voluntari, în orașul Rzhev. 

Născută în Krasnoyarsk, Ekaterina Duntsova a fost deputat al Dumei orașului Rzhev în perioada 2019-2022.

Jurnalista își explică intenția de a candida la președinția Federației Ruse spunând că „în ultimii zece ani, țara s-a îndreptat într-o direcție greșită: calea a fost luată nu pentru dezvoltare, ci pentru autodistrugere”. 

  • Alegerile prezidențiale din Rusia sunt programate pentru martie 2024. Data exactă a acestora nu a fost încă stabilită; acest lucru ar trebui să fie făcut de Consiliul Federației la jumătatea lunii decembrie.
  • Pentru a fi nominalizat și înregistrat pentru alegeri, un candidat independent trebuie să adune un grup de inițiativă de peste 500 de persoane și să furnizeze 300.000 de semnături Comisiei Electorale Centrale.

Totodată, aceasta pledează pentru încetarea ostilităților, pentru reforme democratice și eliberarea prizonierilor politici.

„Trebuie să abolim toate legile inumane și să restabilim relațiile cu lumea exterioară. Schimbați prioritățile bugetare: cheltuiți bani pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor și nu pentru tancuri noi”, a precizat jurnalista.

„Să redăm țării viitorul!”, se precizează pe site-ul jurnalistei. „Ekaterina Duntsova, avocat și jurnalist, candidat la Președinția Rusiei”

„Țara noastră se îndreaptă într-o cu totul altă direcție, departe de drepturi și libertăți”

În data de 16 noiembrie, jurnalista Ekaterina Duntsova a anunțat că intenționează să candideze la președinția Rusiei, afirmând că dorește ca țara sa să fie un stat „ democratic, prosper și pașnic”.

Jurnalista nu s-a ferit să afirme că Rusia se îndreaptă, sub conducerea lui Vladimir Putin, într-o cu totul altă direcție.

Astăzi vă împărtășesc o decizie importantă care mi se găsește în inima de mult timp. Voi candida la președinția Rusiei. De ce am luat această decizie? Pentru că îmi iubesc țara, vreau ca Rusia să fie un stat democratic, prosper și pașnic. Și acum țara noastră se îndreaptă într-o cu totul altă direcție: departe de drepturi și libertăți, departe de iubire și pace, departe de un viitor minunat.

Prietenii cu care am discutat despre decizia mea m-au întrebat: „Credeți serios că în Rusia modernă se poate schimba ceva prin aceste alegeri? Crezi că vei fi admis și înregistrat ca candidat? Nu ți-e frică că vei fi închis?” Desigur, nu îmi fac iluzii în legătură cu aceste „alegeri” și, ca orice om normal, mi-e teamă. Dar am speranța că Rusia poate fi schimbată democratic. Sunt sigur că merită încercat, că suntem mulți și orice încercare este mai bună decât inacțiunea!”, a scris jurnalista Ekaterina Duntsova pe VKontakte.

La doar patru zile după ce a anunțat că vrea să candideze împotriva lui Vladimir Putin la alegerile prezidențiale din anul 2024, jurnalista Ekaterina Duntsova a fost „invitată” la Parchet, acolo unde a fost chestionată în legătură cu această intenție, dar și referitor la modul în care percepe „operațiunea militară specială” din Ucraina.

Potrivit Ekaterinei Duntsova, răspunsurile pe care le-a oferit întrebărilor puse de reprezentanții Parchetului au fost unele „explicații generale”.


Citește și:

ANALIZĂ | Israel și Rusia, sfârșitul prieteniei? Războiul din Ucraina duce Moscova și mai aproape de Teheran: „Răcire bruscă a relațiilor cu Tel Aviv”

ANALIZĂ | Maxim Starchak, expert în arme nucleare, despre ultima MUTARE a Kremlinului: ”O reacție nucleară în lanț este foarte greu de oprit”

Ungaria cumpără mai mult GAZ RUSESC, în pofida criticilor occidentale. CEO Gazprom: „Vom suplimenta volumul în această iarnă, în mod continuu”

EXCLUSIV | Româno-palestinian din Gaza, acuzat că ar fi „pilonul” Hamas în țara noastră. Cum a scăpat de expulzare

ANALIZĂ | Kremlinul ”umflă” rubla și impune controlul capitalului în Rusia. Alexandra Prokopenko (Carnegie): Totul pentru realegerea lui Putin în 2024

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a dat interdicție totală în România din data de 3 Mai. Decizia este finală şi...
Mașina preferată a românilor dispare. Nu se va mai găsi deloc în Europa
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU