Fiul lui Cristian Piedone, candidat la Primăria Sectorului 5

Publicat: 15 05. 2022, 20:09

Fiul lui Cristian Piedone a anunțat că va candida pentru funcția de edil în sectorul 5, funcție lăsată vacantă după încarcerarea tatălui său, ca urmare a condamnării în dosarul „Colectiv”.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au venit astăzi în fața penitenciarului. Tatăl meu este nevinovat. Lucrul acesta (n.r. – susținerea oamenilor) îi dă putere, să vadă că lumea că îl iubește. Noi îl iubim în continuare și vom fi lângă el non-stop.

Ne-a spus (n.r. – Popescu Piedone) să fim puternici, ca el este puternic în continuare. Am învățat de la el o lecție pe care a spus-o și cetățenilor Sectorului 5: să fac imposibilul posibil. Voi face și eu asta mai departe cu echipa de la Sectorul 5. Voi merge să candidez la Primăria Sectorului 5. Voi face imposibilul posibil și voi duce proiectele lui (n.r. – ale lui Piedone) mai departe.

(…) Tatăl meu este nevinovat. Dumnezeu este sus, îi va face dreptate. Odată și odată, tot va ieși adevărul la iveală”, a declarat Vlad Popescu pentru o televiziune de știri, potrivit realitatea.net.

Decizia definitivă în dosarul „Colectiv”: Cristian Popescu Piedone, condamnat la patru ani de închisoare. Patronii clubului, sentințe între 6 și 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Verdict final în dosarul „Colectiv”. Primarul Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, joi, la patru ani de închisoare cu executare, iar patronii clubului au primit între 6 și 11 ani și 8 luni de închisoare.

Judecătorii au redus pedeapsa inițială primită de Piedone. El a fost condamnata la patru ani pentru abuz în serviciu. Inițial, el a fost condamnat la 8 ani și șase luni de închisoare cu executare.

„În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b),g) și k) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani”, au mai stabilit magistrații Curții de Apel București (CAB).