GÂNDUL LIVE. Adrian Porumboiu: „Sunt în stare să îți distrugă afacerea, dacă nu le dai…” / „Categoric există o dublă măsură”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Adrian Porumboiu: „Sunt în stare să îți distrugă afacerea, dacă nu le dai…” / „Categoric există o dublă măsură”

Omul de afaceri Adrian Porumboiu a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre situația lui Ioan Niculae, condamnat la cinci ani de închisoare, care va fi încarcerat în Penitenciarul Rahova, după ce va ajunge în țară. Porumboiu susține că a înaintat către autorități documente care atestă că statul român a fost fraudat cu 20 milioane de euro, dar nimeni nu l-a băgat în seamă. „Facem victorie pentru că am arestat nu știu câte persoane… Dar ce am recuperat? Nu mi-e teamă că ajung în locul lui Niculae. Eu am fost anchetat în două spețe, una cu Nețoiu, alta cu un cetățean. Am stat cu dosar la DNA nu știu cât timp, din aceste considerente sunt revoltat. Nu a ieșit nimic”, a spus Porumboiu.

„Categoric este o dublă măsură. Eu vorbesc de mine. Am fost sancționat cu 17 milioane. Nu am ieșit în presă să spun. Am mers în procese, ne-am judecat. Am câștigat la cel cu 17 milioane. Acum când se întâmplă un lucru evident, am rămas stupefiat. Acea bancă, în momentul în care Insula mare a Brăilei a fost dată către firma din Emiratele Arabe, de unde avea banca să-i împrumute cu 28 milioane euro să-și cumpere utilaje din România. Noi am ajuns o bătaie de joc… Nu au bani, dar am ajuns să îi credităm pe bogații bogaților, ca o paranteză.

„La Niculae este pistol cu apă”

Dacă am compara situația lui Niculae cu situația cu 20 milioane de euro, unde statul român a fost fraudat, la el este un pistol cu apă. Nu inechitate, este o joacă de copil.

Este mai mult decât greu. Nici măcar nu ți se respectă un drept pe care îl ai, tu să primești niște soluții. Noi vorbim de norme legale, europene, nu am făcut-o de capul meu, sunt avocați care au lucrat la acele plângeri pe care le-am făcut. Asta conduce la un singur lucru: atâtea relații cu oameni din servicii, care salvează astfel de apucături, eu nu știu ce a făcut Niculae, dar nu sunt de acord ca pe un om să-l trimiți la pușcărie și fără să recuperezi prejudiciu.

„Ce am recuperat? Nu vorbim de cai verzi pe pereți…”

Facem victorie pentru că am arestat nu știu câte persoane… Dar ce am recuperat? Nu mi-e teamă că ajung în locul lui Niculae. Eu am fost anchetat în două spețe, una cu Nețoiu, alta cu un cetățean. Am stat cu dosar la DNA nu știu cât timp, din aceste considerente sunt revoltat. Nu a ieșit nimic. Numai faptul că eram un VIP, o persoană publică, mi-au făcut două dosare, dar s-au clarificat, dar stresul pe care îl ai… Nu mi-e frică. Nu am scăpat. Plătesc la stat sume incredibile. Nu încalc legea. Nu a fost nevoie să vând, pentru că o parte au fost luate în condițiile date, total-total… De aici pleacă și nemulțumirea mea. Era vorba de o restructurare, nici nu s-a uitat… Avea interes să vină o firmă străină a unui oligarh, care era și în SIE în România, întâmplător. Nu vorbim de cai verzi pe pereți.

„Vorbim de o fraudă de 20 milioane de euro în dreptul statului român”

V-am dat nume: Constantin, Ponta, Cîțu, Teodorovici… Nu s-au uitat. Vorbim de o fraudă de 20 milioane de euro în dreptul statului român, care se plânge că nu are bani. Am ars toate etapele astea, legal, fără agitație, am zis să aștept… Dar să mă respecte și ei, să cerceteze, să spună că nu am dreptate. Dar am documente care spun că am dreptate. Lucrurile sunt evidente.

Niciodată nu m-am certat… Traian Băsescu a fost deputat de Vaslui. A stat la hotelul meu. Când a devenit președinte m-a respectat… Ar fi nedemn să asociez relația de respect… Dar i-am făcut lui Ponta șase memorii.

„Poți să faci business, dar…”

Poți să faci business, dar te pocnești fie din stânga, fie din dreapta. Au relațiile, sunt ancorați în realitățile cotidiene. Eu sunt o persoană care… greu, nu m-a îndoit nimeni. Poți să pierzi o parte din afaceri…

Eu vă spun… Sunt ferm convins că unor firme mari li se vor găsi niște chichițe, vor avea dosare. Când am fost supus patru-cinci ani la niște lucruri am suportat, nu am zis nimic… Dar eu când vin cu documente-beton și demonstrez că s-au fraudat 20 milioane euro, tu închizi ochii? Nu am vrut să fac o problemă personală. Tot ce discutăm noi… Oamenii aceia au putere, servicii, legături, funcții. Punct”, a declarat Adrian Porumboiu la GÂNDUL LIVE.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
Mă numesc Mariana, am 36 de ani și am slăbit 17 kg cu 2 diete...
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Bilanţul a ajuns la 103 morţi şi 580 de răniţi în Fâşia Gaza / Israelul...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Cetățenii europeni care sosesc în Marea Britanie, închiși și expulzați. MAE: 150 de români au...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
Momentul TERIBIL în care un pod din STICLĂ din China se sparge complet cu oameni...
ULTIMĂ ORĂ: Românii scapă de mască! Data anunțată de președintele Iohannis. E oficial!
Descoperire șocantă în portbagajul unui bărbat. Ce căra în pungi, de fapt. Pericol major!
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
ADIO, MASCĂ! Anunțul ȘOC de ultimă oră în România
Cum arată actrița Rebel Wilson după ce a slăbit 27 de kilograme
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide