GÂNDUL LIVE. Adrian Porumboiu: „Sunt în stare să îți distrugă afacerea, dacă nu le dai…” / „Categoric există o dublă măsură”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Adrian Porumboiu: „Sunt în stare să îți distrugă afacerea, dacă nu le dai…” / „Categoric există o dublă măsură”

Omul de afaceri Adrian Porumboiu a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre situația lui Ioan Niculae, condamnat la cinci ani de închisoare, care va fi încarcerat în Penitenciarul Rahova, după ce va ajunge în țară. Porumboiu susține că a înaintat către autorități documente care atestă că statul român a fost fraudat cu 20 milioane de euro, dar nimeni nu l-a băgat în seamă. „Facem victorie pentru că am arestat nu știu câte persoane… Dar ce am recuperat? Nu mi-e teamă că ajung în locul lui Niculae. Eu am fost anchetat în două spețe, una cu Nețoiu, alta cu un cetățean. Am stat cu dosar la DNA nu știu cât timp, din aceste considerente sunt revoltat. Nu a ieșit nimic”, a spus Porumboiu.

„Categoric este o dublă măsură. Eu vorbesc de mine. Am fost sancționat cu 17 milioane. Nu am ieșit în presă să spun. Am mers în procese, ne-am judecat. Am câștigat la cel cu 17 milioane. Acum când se întâmplă un lucru evident, am rămas stupefiat. Acea bancă, în momentul în care Insula mare a Brăilei a fost dată către firma din Emiratele Arabe, de unde avea banca să-i împrumute cu 28 milioane euro să-și cumpere utilaje din România. Noi am ajuns o bătaie de joc… Nu au bani, dar am ajuns să îi credităm pe bogații bogaților, ca o paranteză.

„La Niculae este pistol cu apă”

Dacă am compara situația lui Niculae cu situația cu 20 milioane de euro, unde statul român a fost fraudat, la el este un pistol cu apă. Nu inechitate, este o joacă de copil.

Este mai mult decât greu. Nici măcar nu ți se respectă un drept pe care îl ai, tu să primești niște soluții. Noi vorbim de norme legale, europene, nu am făcut-o de capul meu, sunt avocați care au lucrat la acele plângeri pe care le-am făcut. Asta conduce la un singur lucru: atâtea relații cu oameni din servicii, care salvează astfel de apucături, eu nu știu ce a făcut Niculae, dar nu sunt de acord ca pe un om să-l trimiți la pușcărie și fără să recuperezi prejudiciu.

„Ce am recuperat? Nu vorbim de cai verzi pe pereți…”

Facem victorie pentru că am arestat nu știu câte persoane… Dar ce am recuperat? Nu mi-e teamă că ajung în locul lui Niculae. Eu am fost anchetat în două spețe, una cu Nețoiu, alta cu un cetățean. Am stat cu dosar la DNA nu știu cât timp, din aceste considerente sunt revoltat. Nu a ieșit nimic. Numai faptul că eram un VIP, o persoană publică, mi-au făcut două dosare, dar s-au clarificat, dar stresul pe care îl ai… Nu mi-e frică. Nu am scăpat. Plătesc la stat sume incredibile. Nu încalc legea. Nu a fost nevoie să vând, pentru că o parte au fost luate în condițiile date, total-total… De aici pleacă și nemulțumirea mea. Era vorba de o restructurare, nici nu s-a uitat… Avea interes să vină o firmă străină a unui oligarh, care era și în SIE în România, întâmplător. Nu vorbim de cai verzi pe pereți.

„Vorbim de o fraudă de 20 milioane de euro în dreptul statului român”

V-am dat nume: Constantin, Ponta, Cîțu, Teodorovici… Nu s-au uitat. Vorbim de o fraudă de 20 milioane de euro în dreptul statului român, care se plânge că nu are bani. Am ars toate etapele astea, legal, fără agitație, am zis să aștept… Dar să mă respecte și ei, să cerceteze, să spună că nu am dreptate. Dar am documente care spun că am dreptate. Lucrurile sunt evidente.

Niciodată nu m-am certat… Traian Băsescu a fost deputat de Vaslui. A stat la hotelul meu. Când a devenit președinte m-a respectat… Ar fi nedemn să asociez relația de respect… Dar i-am făcut lui Ponta șase memorii.

„Poți să faci business, dar…”

Poți să faci business, dar te pocnești fie din stânga, fie din dreapta. Au relațiile, sunt ancorați în realitățile cotidiene. Eu sunt o persoană care… greu, nu m-a îndoit nimeni. Poți să pierzi o parte din afaceri…

Eu vă spun… Sunt ferm convins că unor firme mari li se vor găsi niște chichițe, vor avea dosare. Când am fost supus patru-cinci ani la niște lucruri am suportat, nu am zis nimic… Dar eu când vin cu documente-beton și demonstrez că s-au fraudat 20 milioane euro, tu închizi ochii? Nu am vrut să fac o problemă personală. Tot ce discutăm noi… Oamenii aceia au putere, servicii, legături, funcții. Punct”, a declarat Adrian Porumboiu la GÂNDUL LIVE.

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Andreea Esca, cu sânii la vedere! Cum a putut să apară pe post:
Fata consilierului președintelui FRF s-a despărțit de Ilie Dumitrescu! Diferența de ani și-a spus cuvântul:...
Florin Cîţu, ANUNŢ pentru elevi şi părinţi! Se ÎNCHID iar şcolile?!
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Blondele și sexul zgomotos
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Teroare la Spitalul din Suceava? Zeci de pacienți covid-19 ar fi murit din cauza conducerii
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide