GÂNDUL LIVE. Cezar Irimia, liderul Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, despre situația de la Institutul de Oncologie: „Citostaticele ajung săptămâna viitoare. Dacă nu ajung, îl dăm în judecată pe Bogdan Tănase!”

Redactor:
Mihai Georgescu

Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre situația de la Institutul Oncologic „Pr. Dr. Alexandru Trestioreanu” București, care s-a transformat într-un „lansator” de contracte încheiate prin procedura achizițiilor directe. Unul dintre „băieții deștepți” este Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic București. Alături de el, „echipa” este întregită de Leonard Bărăscu, președintele CNSRL „Frăția” (dar și al Federației Sanitas), Alina Bonciu, asistenta-șefă IOB și Steluța Nicolaescu, director de Îngrijiri IOB, după cum a scris GÂNDUL.RO, în exclusivitate.

„Nu am citit articolul dumneavoastră, dar rămân siderat de ceea ce se întâmplă, pe lângă faptul că ne mor pacienții din lipsă de tratamente.

„Managerul institutului m-a amenințat”

Am dezbătut public, astăzi am primit un telefon de la managerul instititului, care m-a amenințat, dacă mai vreau să am un spațiu acolo, închiriat pe zece ani… Unde ajut pacienții”, a declarat Cezar Irimia la GÂNDUL LIVE.

„Da. Dl. Tănase, pe care îl știu de un an de zile, director medical al institutului, care folosește mereu sintagma vechea conducere a instituției, care nu s-a ocupat de achiziționarea medicamentelor care lipsesc acum. Oare dânsul din ce făcea parte?

Este un viespar, care poate lua foc, la figurat. Nu am văzut empatie, toate se resfrând asupra pacienților, greu încercați de boală.

Este strigător la cer, când spui că nu contează dacă amânăm tratamentele, pentru că pacienții au cancer. Nu are de gând să demisioneze și a zis că nu retractează ce a spus, pentru că este medic.

Pe viața noastră, a românilor… Dl. Tănase se joacă cu viața noastră. N-o să mai acceptăm asemenea lucruri, sper că am încheiat discuția amiabil… Eu îmi doresc colaborarea”, a mai spus Irimia.

Cezar Irimia: „Îl dăm în judecată pe manager, chiar nu mai glumim”

„Vom comunica instituțional, că citostaticele vin săptămâna viitoare și am spus că dacă nu vin, îi dăm în judecată, pe manager, chiar nu mai glumim când vine vorba de viața pacienților.

Nu am glumit nici până acum, am câștigat cu statul român peste 60 de procese. Cerem doar dreptul la sănătate, articolul 34. I-am adus aminte dl. Tănase că noi, pacienții, suntem cei mai îndreptățiți să cerem ce ni se cuvine. Să nu spună că orice amânare nu reprezintă o amenințare la viața pacientului. Cancerul este mereu o urgență. Sunt pacient cu două forme de cancer operat. Cunosc foarte bine această patologie”, a precizat acesta.

Sistemul medical este căpușat

„Nu greșiți. Asta este și senzația mea. Cu siguranță acest institut este căpușat, este cel mai mare din România, unde merg foarte mulți bani de la noi. Ai asiguraților. Sunt banii noștri, căpușați cu siguranță, pentru că nu se regăsesc în ceea ce au nevoie pacienții la ora actuală”, a conchis Cezar Irimia.

GÂNDUL LIVE. Cezar Irimia: „Se știa în Ministerul Sănătății despre lipsa citostaticelor! / Sistemul, în comă profundă: Până și portarul este angajat politic”

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Cadou fabulos de la Simona Halep pentru Stere, tatăl ei! A plătit 400.000 de euro...
Din ce își câștiga Raluca Bădulescu banii până să ajungă celebră. Toți fanii au rămas...
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Românii vaccinați cu prima doză de ser anti COVID vor fi recompensați. Unde poți merge...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Nicoleta Luciu, taxată dur de fani. IMAGINEA care a stârnit controverse: Te-ai stricat de tot...
Cu cine joacă Simona Halep astăzi. Și-a aflat adversara dificilă din turul secund
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide