GÂNDUL LIVE. Cezar Irimia, liderul Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, despre situația de la Institutul de Oncologie: „Citostaticele ajung săptămâna viitoare. Dacă nu ajung, îl dăm în judecată pe Bogdan Tănase!”

Publicat: 23/04/2021, 19:35
Actualizat: 23/04/2021, 19:54

Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre situația de la Institutul Oncologic „Pr. Dr. Alexandru Trestioreanu” București, care s-a transformat într-un „lansator” de contracte încheiate prin procedura achizițiilor directe. Unul dintre „băieții deștepți” este Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic București. Alături de el, „echipa” este întregită de Leonard Bărăscu, președintele CNSRL „Frăția” (dar și al Federației Sanitas), Alina Bonciu, asistenta-șefă IOB și Steluța Nicolaescu, director de Îngrijiri IOB, după cum a scris GÂNDUL.RO, în exclusivitate.

„Nu am citit articolul dumneavoastră, dar rămân siderat de ceea ce se întâmplă, pe lângă faptul că ne mor pacienții din lipsă de tratamente.

„Managerul institutului m-a amenințat”

Am dezbătut public, astăzi am primit un telefon de la managerul instititului, care m-a amenințat, dacă mai vreau să am un spațiu acolo, închiriat pe zece ani… Unde ajut pacienții”, a declarat Cezar Irimia la GÂNDUL LIVE.

„Da. Dl. Tănase, pe care îl știu de un an de zile, director medical al institutului, care folosește mereu sintagma vechea conducere a instituției, care nu s-a ocupat de achiziționarea medicamentelor care lipsesc acum. Oare dânsul din ce făcea parte?

Este un viespar, care poate lua foc, la figurat. Nu am văzut empatie, toate se resfrând asupra pacienților, greu încercați de boală.

Este strigător la cer, când spui că nu contează dacă amânăm tratamentele, pentru că pacienții au cancer. Nu are de gând să demisioneze și a zis că nu retractează ce a spus, pentru că este medic.

Pe viața noastră, a românilor… Dl. Tănase se joacă cu viața noastră. N-o să mai acceptăm asemenea lucruri, sper că am încheiat discuția amiabil… Eu îmi doresc colaborarea”, a mai spus Irimia.

Cezar Irimia: „Îl dăm în judecată pe manager, chiar nu mai glumim”

„Vom comunica instituțional, că citostaticele vin săptămâna viitoare și am spus că dacă nu vin, îi dăm în judecată, pe manager, chiar nu mai glumim când vine vorba de viața pacienților.

Nu am glumit nici până acum, am câștigat cu statul român peste 60 de procese. Cerem doar dreptul la sănătate, articolul 34. I-am adus aminte dl. Tănase că noi, pacienții, suntem cei mai îndreptățiți să cerem ce ni se cuvine. Să nu spună că orice amânare nu reprezintă o amenințare la viața pacientului. Cancerul este mereu o urgență. Sunt pacient cu două forme de cancer operat. Cunosc foarte bine această patologie”, a precizat acesta.

Sistemul medical este căpușat

„Nu greșiți. Asta este și senzația mea. Cu siguranță acest institut este căpușat, este cel mai mare din România, unde merg foarte mulți bani de la noi. Ai asiguraților. Sunt banii noștri, căpușați cu siguranță, pentru că nu se regăsesc în ceea ce au nevoie pacienții la ora actuală”, a conchis Cezar Irimia.

GÂNDUL LIVE. Cezar Irimia: „Se știa în Ministerul Sănătății despre lipsa citostaticelor! / Sistemul, în comă profundă: Până și portarul este angajat politic”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului