GÂNDUL LIVE. Cezar Irimia, liderul Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, despre situația de la Institutul de Oncologie: „Citostaticele ajung săptămâna viitoare. Dacă nu ajung, îl dăm în judecată pe Bogdan Tănase!”

Publicat: 23/04/2021, 19:35
Actualizat: 23/04/2021, 19:54

Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre situația de la Institutul Oncologic „Pr. Dr. Alexandru Trestioreanu” București, care s-a transformat într-un „lansator” de contracte încheiate prin procedura achizițiilor directe. Unul dintre „băieții deștepți” este Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic București. Alături de el, „echipa” este întregită de Leonard Bărăscu, președintele CNSRL „Frăția” (dar și al Federației Sanitas), Alina Bonciu, asistenta-șefă IOB și Steluța Nicolaescu, director de Îngrijiri IOB, după cum a scris GÂNDUL.RO, în exclusivitate.

„Nu am citit articolul dumneavoastră, dar rămân siderat de ceea ce se întâmplă, pe lângă faptul că ne mor pacienții din lipsă de tratamente.

„Managerul institutului m-a amenințat”

Am dezbătut public, astăzi am primit un telefon de la managerul instititului, care m-a amenințat, dacă mai vreau să am un spațiu acolo, închiriat pe zece ani… Unde ajut pacienții”, a declarat Cezar Irimia la GÂNDUL LIVE.

„Da. Dl. Tănase, pe care îl știu de un an de zile, director medical al institutului, care folosește mereu sintagma vechea conducere a instituției, care nu s-a ocupat de achiziționarea medicamentelor care lipsesc acum. Oare dânsul din ce făcea parte?

Este un viespar, care poate lua foc, la figurat. Nu am văzut empatie, toate se resfrând asupra pacienților, greu încercați de boală.

Este strigător la cer, când spui că nu contează dacă amânăm tratamentele, pentru că pacienții au cancer. Nu are de gând să demisioneze și a zis că nu retractează ce a spus, pentru că este medic.

Pe viața noastră, a românilor… Dl. Tănase se joacă cu viața noastră. N-o să mai acceptăm asemenea lucruri, sper că am încheiat discuția amiabil… Eu îmi doresc colaborarea”, a mai spus Irimia.

Cezar Irimia: „Îl dăm în judecată pe manager, chiar nu mai glumim”

„Vom comunica instituțional, că citostaticele vin săptămâna viitoare și am spus că dacă nu vin, îi dăm în judecată, pe manager, chiar nu mai glumim când vine vorba de viața pacienților.

Nu am glumit nici până acum, am câștigat cu statul român peste 60 de procese. Cerem doar dreptul la sănătate, articolul 34. I-am adus aminte dl. Tănase că noi, pacienții, suntem cei mai îndreptățiți să cerem ce ni se cuvine. Să nu spună că orice amânare nu reprezintă o amenințare la viața pacientului. Cancerul este mereu o urgență. Sunt pacient cu două forme de cancer operat. Cunosc foarte bine această patologie”, a precizat acesta.

Sistemul medical este căpușat

„Nu greșiți. Asta este și senzația mea. Cu siguranță acest institut este căpușat, este cel mai mare din România, unde merg foarte mulți bani de la noi. Ai asiguraților. Sunt banii noștri, căpușați cu siguranță, pentru că nu se regăsesc în ceea ce au nevoie pacienții la ora actuală”, a conchis Cezar Irimia.

GÂNDUL LIVE. Cezar Irimia: „Se știa în Ministerul Sănătății despre lipsa citostaticelor! / Sistemul, în comă profundă: Până și portarul este angajat politic”

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase