GÂNDUL LIVE. Cezar Irimia: „Se știa în Ministerul Sănătății despre lipsa citostaticelor! / Sistemul, în comă profundă: Până și portarul este angajat politic”

Publicat: 23/04/2021, 19:49
Actualizat: 23/04/2021, 19:55

Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre situația de la Institutul Oncologic „Pr. Dr. Alexandru Trestioreanu” București, care s-a transformat într-un „lansator” de contracte încheiate prin procedura achizițiilor directe. Printre „băieții deștepți” se numără Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic București și Leonard Bărăscu, lider al Federației Sanitas, după cum a scris în exclusivitate GÂNDUL.RO. Irimia spune că se știa în Ministerul Sănătății despre lipsa citostaticelor, dar nimeni nu a luat măsuri. Liderul FABCR critică politizarea sistemului sanitar, în care „până și portarul este angajat politic”.

Sigur că se știa. Dacă urmăriți declarațiile mele și de anul trecut și de anul acesta, veți constata că spun permanent de criza citostaticielor, despre drepturi încălcate, pacienți refuzați.

Am vorbit și vorbesc în continuare, le știu foarte bine de atâția ani. Dar nu m-am orientat să constat această căpușare, dar o simt pe spatele nostru, al pacienților. O simt și eu, sunt convins că se întâmplă acest lucru.

Au fost atâtea arestări inclusiv la Institutul Oncologic București, dar și la Casa Națională, știți bine că acest lucru se perpetuează de la o guvernare la alta”, a declarat Cezar Irimia la GÂNDUL LIVE.

Despre Leonard Bărăscu, președintele CNSRL „Frăția” (dar și al Federației Sanitas): „Prezența lui este o crimă”

Este o crimă prezența lui, atentat la siguranța națională. Tu, ca lider sindical, te bagi în afaceri cu cei pe care pretinzi că-i aperi. Tu faci afaceri în fața măștii de sindicalist? Eu aș ruga poliția, DNA, să facă cercetare în acest sens. Dar am mai avut arestați din afaceri necurate în sănătate.

Ultimul a fost dl. profesor Oprescu, primar al Capitalei, care e liber bine-mersi cu buzunarele pline”, a mai spus Irimia.

Cezar Irimia este pesimist cu privire la viitorul sistemului sanitar românesc, grav afectat de politizare: „Din păcate, nu avem așteptări. Ne războim cu statul român, indiferent de culoare politică. Nu știu dacă asta este o viață normală, dacă suntem un stat normal la cap, un popor care trebuie să se trezească.

Vreau să arăt realitatea, nu incit la ură, ne sunt încălcate drepturile, de acești manageri puși politic în funcție. Coloratura asta politică la conducerea sistemului de sănătate.

Până și portarul este angajat pe criterii politice. Sistemul este în comă profundă. Nu plătim doar acele taxe la sistemul de sănătate, ci cu vieți pierdute, din păcate”.

Citește și: GÂNDUL LIVE. Cezar Irimia, liderul Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, despre situația de la Institutul de Oncologie: „Citostaticele ajung săptămâna viitoare. Dacă nu ajung, îl dăm în judecată pe Bogdan Tănase!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Românca care a ajuns la 100 de ani. SECRETUL ei pentru o viață mai lungă!...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Un restaurant românesc, extindere fără precedent. Se bate cu marile fast food-uri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Bob Lazar: Zona 51 și Farfuriile Zburătoare