GÂNDUL LIVE. Vicepremierul Dan Barna: „Construcția bugetului nu a fost ușoară / La fel de importante vor fi lunile viitoare”

Publicat: 03/03/2021, 12:28
Actualizat: 03/03/2021, 13:51

Vicepremierul Dan Barna a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre bugetul realizat de coaliție, a cărui construcție nu a fost ușoară. E important ca fiecare ministru din cabinet să își execute bugetul, a declarat Barna.

„Cele două zile din Parlamentul României au arătat că dincolo de speculații în Parlament există o majoritate stabilă.

Bugetul adoptat ieri este cu cei mai buni bani pentru investiții. Dar la fel de importante vor fi lunile importante, când se va face execuția bugetului. Autoritățile locale trebuie să realizeze tragerile.

Nu a fost ușoară construcția bugetului.

PNRR, miză importantă de 30 miliarde euro

E o miză importantă, vom avea această resursă, PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), care aduce 30 miliarde euro pentru proiecte care trebuie să se întâmple până în 2026.

Consultările au avut exact acest obiectiv: proiecte cu grad de maturitate suficient, care să fie realizate până în 2026. Acești bani îi primim doar dacă atingem rezultatul final. Față de fondurile europene.

Miza de a avea rezultate, spitale, plantate niște mii de hectare de pădure, trebuie privite din perspectiva unui rezultat pe care trebuie să-l obținem.

Suntem în etapa finală a acestui program, care merge la Bruxelles pentru aprobare. Planul va fi prezentat și va deveni un document public, cum este și firesc. Au fost consultări, cele mai ample, două-trei întâlniri de două-trei ore pe zi cu ministerele, asociațiile profesionale, sindicatele etc.

„Fiecare ministru să-și execute bugetul”

Toate acestea sunt așezate în programul mare, îl vom prezenta la momentul finalizării tuturor.

E important ca fiecare ministru din cabinet să își execute bugetul, așa cum se găsește, și unde avem performanțe peste așteptări, completăm dacă e cazul. Marea provocare e ca fiecare să-și execute bugetul, vă asigur că vom găsi resurse.”, a declarat Dan Barna la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase