Gheorghe Moroșan, criminalul de la Onești, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Soția lui a primit 12 ani de detenție

Gheorghe Moroșan, criminalul de la Onești, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Soția lui a primit 12 ani de detenție
Publicat: 07/10/2022, 14:32
Actualizat: 07/10/2022, 15:09

Gheorghe Moroșan, bărbatul care a omorât doi muncitori într-un apartament din Onești, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Soția lui a primit 12 ani de detenție.

Pronunțarea în cazul lui Gheorghe Moroșan, criminalul de la Onești stabilește și daune morale de 2.000.000 de euro, transmite avocatul Adrian Cuculis.

Gheorghe Moroșan a fost condamnat la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat și la 10 zece ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal și la alți 10 ani la pedeapsa pentru aceeași infracțiune. De asemenea, a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi linştii publice.

Prin contopirea pedepselor, Moroșan Gheorghe a fost condamnat la pedeapsa cea mai grea, de 30 ani închisoare la care adaugă sporul obligatoriu de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 7 ani și 4 luni închisoare, inculpatul având de executat în final pedeapsa principală rezultantă de 37 de ani și 4 luni închisoare. Pedeapsa a fost redusă însă la maximul general al pedepsei închisorii prevazut de lege, respectiv 30 de ani de închisoare.

Decizia magistraților poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti au fost ucişi cu un cuţit pe 1 martie 2021 de către suspectul Gheorghe Moroşan, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat.

Iniţial, agresorul i-a sechestrat şi legat pe cei doi, în balconul locuinţei. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartament, după mai multe ore de negocieri cu agresorul.

Gheorghe Moroșan vrea ca ostaticii pe care i-a ucis la Onești să fie dezgropați

Gheorghe Moroșan, bărbatul care, cu un an în urmă, a ucis cu sânge rece doi muncitori care făceau lucrări de renovare în fostul său apartament din Onești, a făcut, marți, o solicitare uluitoare în fața instanței de judecată. Acesta a cerut ca trupurile bărbaților pe care i-a măcelărit să fie dezgropate pentru a putea dovedi că victimele au fost, de fapt, omorâte de polițiști.

Supranumit și „monstrul de la Onești”, Gheorghe Moroșan este acuzat că, anul trecut, la data de 1 martie, a luat ostatici doi muncitori pe care i-a omorât cu bestialitate după ce, timp de șase ore, i-a ținuți legați cu niște coliere din plastic și i-a torturat fizic și psihic.

Monstrul de la Onești regretă că a ucis doar doi oameni!

Stenogramele discuțiilor pe care odiosul ucigaș de la Onești, Gheorghe Moroșan, le-a avut cu operatoarea de la Serviciul de Urgență 112, dar și cu soția lui, arată cu ce cruzime și-a chinuit victimele, înainte să le ucidă cu bestialitate. Procurorii care au întocmit rechizitoriul prin care criminalul și soția lui au fost trimiși în judecată au reconstituit fidel ultimele clipe de viață ale celor doi bărbați și ultimele cuvinte pe care unul dintre aceștia a apucat să le rostească înainte să-și piardă cunoștința, pentru totdeauna.

Fiica lui Gheorghe Moroșan, mărturii incredibile care arată incompetența polițiștilor

„Am sunat la Bacău, am sunat la București. Am spus despre ce e vorba, am spus cine sunt și mi s-a închis telefonul. Am sunat la sediile de poliție. Am sunat chiar și la presă. «Nu avem mașină să ne deplasăm în teren», mi-au spus de la Bacău. Am încercat să vorbesc cu tata. El mi-a spus în telefon: «Îmi doresc să îmi aducă acea hârtie!» (n.r. – actul prin care justiția i-a luat apartamentul). Ce putere aveam eu? Trebuia ca lumea să înțeleagă situația, să aducă acea hârtie, să salvăm acele vieți! «Dom’le, aduc un avocat, un notar. Arătăm hârtia!». Dacă nu există, se putea inventa. «Dom’le, vă aducem niște bani». Bani falși! Chiar nu există în Poliția Română?”, a răbufnit fiica lui Gheorghe Moroșan la Antena 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice