Gheorghe Moroșan vrea ca ostaticii pe care i-a ucis la Onești să fie dezgropați. „Monstrul de la Onești” aruncă vina pe polițiștii care l-au împușcat

Gheorghe Moroșan vrea ca ostaticii pe care i-a ucis la Onești să fie dezgropați. „Monstrul de la Onești” aruncă vina pe polițiștii care l-au împușcat
Gheorghe Moroșan i-a ucis pe cei doi ostatici după șase ore de negocieri cu Poliția
Publicat: 02/03/2022, 14:59
Actualizat: 02/03/2022, 14:59

Gheorghe Moroșan, bărbatul care, cu un an în urmă, a ucis cu sânge rece doi muncitori care făceau lucrări de renovare în fostul său apartament din Onești, a făcut, marți, o solicitare uluitoare în fața instanței de judecată. Acesta a cerut ca trupurile bărbaților pe care i-a măcelărit să fie dezgropate pentru a putea dovedi că victimele au fost, de fapt, omorâte de polițiști.

Supranumit și „monstrul de la Onești”, Gheorghe Moroșan este acuzat că, anul trecut, la data de 1 martie, a luat ostatici doi muncitori pe care i-a omorât cu bestialitate după ce, timp de șase ore, i-a ținuți legați cu niște coliere din plastic și i-a torturat fizic și psihic.

Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, Moroșan a cerut instanței, la termenul care a avut loc marți, să decidă exhumarea celor două cadavre.

Conform avocatului Adrian Cuculis, care reprezintă familiile celor uciși, Gheorghe Moroșan susține că astfel s-ar dovedi că cei doi ar fi murit împușcați de polițiști, în momentul descinderii.

În ziua tragediei, Moroșan își ținea victimele legate, iar din când în când le spunea că le va ucide, cu toate că știe foarte bine că nu au nicio vină. Între timp, polițiștii de la Bacău încercau, fără succes, să negocieze eliberarea ostaticilor.

La un moment dat, într-un acces de frustrare, unul dintre ostatici l-a lovit cu piciorul pe Moroșan, care a apucat cuțitul și i-a înjunghiat fără milă pe amândoi. Pe fondul strigătelor disperate ale victimelor, polițiștii au descins în forță și l-au împușcat pe Moroșan cu o pușcă cu muniție neletală, din cauciuc.

Mai multe proectile au atins și victimele, însă, potrivit concluziilor medicilor legiști, decesul acestora a fost provocat de rănile extrem de grave produse cu un cuțit de mari dimensiuni.

Moroșan a vrut să se răzbune

Moroșan a vrut astfel să se răzbune pentru faptul că șefii uzinei Chimcomplex SA, Borzești unde Aurelea lucra ca gestionară încă dinainte de Revoluție, îi luaseră apartamentul după ce i-au imputat un prejudiciu provocat de hoții care prădau, periodic, curtea intreprinderii.

Obligați de instanță să achite 15.000 de euro, soții Moroșan au pierdut, în cele din urmă, apartamentul pe care îl aveau la Onești și s-au retras în casa bătrânească pe care o aveau în localitatea Bogdănești.

Totuși, cei doi nu s-au împăcat niciodată cu acest lucru, iar Gheorghe Moroșan a lăsat vorbă foștilor săi vecini să-l anunțe dacă vine cineva la apartamentul respectiv.

În ziua de 1 martie, doi bărbați intraseră și se apucaseră, la cererea conducerii Chimcomplex, să înlocuiască vechea instalație electrică.

Atunci, cei doi soți au revenit în grabă la Onești, iar Gheorghe Moroșan i-a luat ostatici pe cei doi meșteri, după ce i-a amenințat cu un cuțit. Șase ore mai târziu i-a omorât cu bestialitate, iar soția sa, Aurelea, a fost considerată complice și arestată alături de el.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Reghecampf și greșeala vieții. Prodanca îl vrea în pușcărie
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”