Înghețată, testată pozitiv pentru coronavirus în China. Materia primă a fost infectată cu Covid-19

Publicat: 16 01. 2021, 08:59
Actualizat: 06 04. 2021, 14:35

Autoritățile urmăresc cu disperare oamenii care ar fi putut intra în contact cu deserturile, produse de compania Tianjin Daqiao Dao Food Company. Compania și-a sigilat productia de  înghețată- de când s-a aflat că 4.836 de cutii au dat rezultate pozitive pentru coronavirus.

Materia primă, infectată cu coronavirus

Anchetele inițiale arată că firma a produs un lot de înghețată folosind materii prime, inclusiv lapte praf importat din Noua Zeelandă și praf de zer importat din Ucraina.

Trei probe de înghețată  au dat rezultate pozitive pentru urmele coronavirusului după ce au fost supuse unei inspecții alimentare în municipiul Tianjin din nord-estul Chinei, potrivit unui raport al mass-mediei locale chineze vineri.

Pe lângă izolarea înghețatei, cei 1.662 de angajați ai companiei au fost plasați în carantină și au fost supuși testării, în urma îndrumărilor de la Centrul de Control al Bolilor din Tianjin.

Autoritățile anti-epidemice din municipalitatea chineză Tianjin au declarat că un total de 935 de cutii cu înghețată a fost confirmată cu Covid, din 2.747 de cutii care au intrat pe piață.

Clienții care ar fi putut cumpăra deserturi sunt îndemnați  să-și raporteze starea de sănătate

Dr. Stephen Griffin, un virolog cu sediul la Universitatea din Leeds, a declarat pentru Sky News că este puțin probabil ca acesta să fie un motiv de „panică”.

„Este probabil că acest lucru a venit de la o persoană. Desigur, orice nivel de contaminare nu este acceptabil și este întotdeauna un motiv de îngrijorare, dar sunt șanse ca acesta să fie rezultatul unei probleme cu fabrica de producție și, eventual, igiena de la fabrică.

Probabil că nu trebuie să intrăm în panică că fiecare bucată de înghețată va fi brusc contaminată cu coronavirus”.

Cu doar câteva zile în urmă, China a raportat primul deces de Covid-19 în ultimele opt luni, în timp ce experții Organizației Mondiale a Sănătății ajung în țară pentru a începe o anchetă asupra originii pandemiei.

O echipă formată din zece virologi și alți oameni de știință de la OMS va petrece aproximativ o lună în Wuhan – unde au fost depistate primele cazuri Covid-19 în urmă cu un an – investigând modul în care virusul mortal a luat amploare.

Un studiu din 2010 – care este legat de COVID-19 – a arătat că „virusul infecțios a persistat până la 28 de zile” la aproximativ 39 de grade Fahrenheit și, de asemenea, a supraviețuit temperaturilor mai scăzute.