Experții OMS au ajuns la Wuhan. China, sub anchetă internațională pentru izbucnirea pandemiei Covid-19

Experții OMS au ajuns la Wuhan. China, sub anchetă internațională pentru izbucnirea pandemiei Covid-19
Experții OMS au ajuns la Wuhan. China, sub anchetă internațională pentru izbucnirea pandemiei Covid-19 / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 14/01/2021, 08:28

Organizația Mondială a Sănătății a primit acceptul să „penetreze” buncărul Wuhan, locul în care a izbucnit pandemia Covid-19. După mai multe tergiversări, China a permis accesul unei echipe de experți, care va ancheta cu privire la originea coronavirusului.

Wuhan este considerat leagănul pandemiei Covid-19. Imaginile cu inspectorii OMS sosind în metropola chineză au fost transmise în direct la postul naţional de televiziune CGTN.

Experții OMS au ajuns la Wuhan. De ce se teme China

Această vizită este considerată a fi extrem de sensibilă pentru China, care dorește să îndepărteze orice responsabilitate în privința izbucnirii pandemiei. Covid-19 a făcut deja circa două milioane de morţi în întreaga lume. Iniţial prevăzută să înceapă săptămâna trecută, vizita inspectorilor OMS a fost anulată în ultimul moment din lipsa vizelor necesare pentru echipă. Cel puțin aceasta a fost explicația oficială oferită presei. Imediat după ce au sosit la Wuhan, experţii OMS au fost plasați în carantină, unde vor sta pentru o perioadă de două săptămâni.

Misiunea OMS este alcătuită din zece oameni de ştiinţă, din Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Australia, Rusia, Vietnam, Germania, Statele Unite, Qatar şi Japonia, personalități recunoscute în diferitele lor domenii de expertiză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase