Iulian-Robert Tudorache renunţă la funcţia de preşedinte al CA al Nuclearelectrica

Publicat: 16 12. 2020, 07:35
Iulian-Robert Tudorache renunţă la funcţia de preşedinte al CA al Nuclearelectrica / Foto: energie.gov.ro

Iulian-Robert Tudorache renunţă la funcţia de preşedinte al CA al Nuclearelectrica, cu doi ani înainte de expirarea mandatului.

CA Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, a convocat acționarii pe 27 ianuarie, unul din punctele de pe ordinea de zi fiind revocarea lui Iulian-Robert Tudorache din funcția de membru al Consiliului de Administrație, ca urmare a renunțării la mandat, scrie HotNews.ro.

În aceeași zi, acționarii vor trebui să aprobe revocarea lui Cristian Gentea din funcția de membru al CA că urmare a încetării de drept a contractului de mandat, ținând cont că a fost ales edil al Piteștiului.

Iulian Robert Tudorache a fost numit în 2017 secretar de stat în Ministerul Energiei, în locul lui Cristian Busu, care a fost eliberat din funcţie, potrivit unor decizii ale premierului de atunci, Sorin Grindeanu.
Tudorache a fost la acea dată şeful ALDE Piteşti, apropiat de Andrei Gerea, fost ministru al energiei şi fost deputat ALDE de Argeş.

Acesta a candidat fără succes acum patru ani la Senat, pe listele ALDE Argeş. A fost consilier al fostului ministru Andrei Gerea, poziţie din care a fost recompensat cu o mulţime de sinecuri în companii energetice de stat, câştigând din toate acestea peste 155.000 lei în anul 2015, transmite sursa citată.

ENERGY NOW. Teodor Minodor Chirica, președinte CA Nuclearelectrica: Energia nucleară produce electricitate fără emisii sau cu emisii foarte reduse

Gândul.ro a transmis Conferința digitală LIVE „Energy Now” – România, factor de stabilitate energetică – strategia pentru 2030, pe data de 23 noiembrie, de la ora 10:00, în direct online de la JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Teodor Minodor Chirica, președintele CA Nuclearelectrica, a declarat că energia nucleară este curată și sigură.

„Energia nucleară produce electricitate fără emisii, cu emisii extrem de reduse. Avem cele două unități de la Cernavodă, au o contribuție de 33% la electricitatea verde a României, avem proiecte majore, retehnologizarea unității 1, mă refer la unitatea 3 și 4, care vor dubla producția de energie electrică nucleară.