Președintele Iohannis, prima REACȚIE despre situația din Rusia. Ce a transmis șeful statului după alerta de securitate de la Kremlin

Președintele Iohannis, prima REACȚIE despre situația din Rusia. Ce a transmis șeful statului după alerta de securitate de la Kremlin
Klaus Iohannis, REACȚIE despre situația din Rusia. Ce a transmis șeful statului după alerta de gradul zero de la Kremlin
Publicat: 24/06/2023, 13:21
Actualizat: 24/06/2023, 13:29

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că autorităţile române monitorizează îndeaproape evoluţia evenimentelor din Rusia, el fiind informat în permanenţă despre ce se întâmplă. ”Suntem în contact constant cu Aliaţii”, susține Klaus Iohannis. Reamintim că este alertă de gradul zero, după ce Evgheni Prigojin, șeful grupării de mercenari Wagner, a declanșat o rebeliune în Rusia, cu scopul de a răsturna comandamentul militar rus. Serviciul secret rus de securitate FSB a anunțat vineri noapte că a început o anchetă împotriva lui Evgheni Prigojin, șeful grupării de mercenari Wagner.

Șeful grupării de mercenari susține că a preluat controlul asupra cartierului general militar din regiunea Rostov și cere să se întâlnească cu șefii ruși ai Apărării.

”Autorităţile române monitorizează îndeaproape evoluţia evenimentelor din Rusia. Sunt permanent informat despre dezvoltări. Suntem în contact constant cu aliaţii”, a transmis, sâmbătă, Klaus Iohannis, într-o postare pe pagina de Facebook a Administraţiei Prezidenţiale.

Putin: „Ne confruntăm cu o trădare”

Vladimir Putin a susținut sâmbătă un discurs televizat în fața națiunii. Reacția țarului rus vine după situația tensionată din Rusia, urmare apelului la rebeliune a lui Evgheni Prigojin. Președintele rus a punctat că forțele armate au primit instrucțiuni precise pentru a opri această insurgență, dar i-a avertizat pe „trădători” că vor fi aduși în fața justiției.

Oficialul de la Kremlin a făcut, de asemenea, apel la oamenii lui Wagner să „pună capăt participării lor la aceste acțiuni criminale”, afirmând că „toți cei care au luat armele împotriva armatei sunt trădători.”

„Ne confruntăm cu o trădare”, a denunțat Vladimir Putin, avertizând că „cei responsabili vor fi aduși în fața justiției”, a promis el.

„Luptăm pentru viața și siguranța poporului nostru”, a declarat Vladimir Putin în discursul televizat adresat națiunii.

„Avem nevoie ca toate forțele să fie unite”, a spus președintele rus, referindu-se la „o lovitură de cuțit în spate pentru trupele noastre și pentru Rusia.”

Prigojin, „gata să moară” împreună cu cei 25.000 de oameni ai săi

Evgheni Prigojin a afirmat că a intrat în Rusia cu trupele sale cu scopul de a răsturna comandamentul militar rus, spunând că este „gata să moară” împreună cu cei 25.000 de oameni ai săi pentru a „elibera poporul rus.” De asemenea, el a făcut apel la ruși să se alăture trupelor sale sau să nu le opună rezistență.

Şeful Wagner afirmă că forţele sale au preluat controlul asupra facilităţilor militare de la Rostov pe Don şi asupra aerodromului de acolo, relatează CNN.

Şeful mercenarilor ruşi,  Evgheni Prigojin pare să sugereze că a trimis un convoi armat la un asalt de 1.200 de kilometri către Moscova, sâmbătă, într-o încercare, cu puţine şanse de reuşită, de a răsturna conducerea militară, potrivit Reuters.

CITEȘTE ȘI:

Prigojin a declanșat REVOLUȚIA în Rusia! / Moscova, sub teroare, orașul Rostov pe Don a „căzut” în mâinile Wagner! – VIDEO

ULTIMA ORĂ! Putin, primul AVERTISMENT după revolta lui Prigojin. „Ne confruntăm cu o trădare, responsabilii vor fi aduși în fața justiției”

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Bărbat dispărut în urmă cu 27 de ani, găsit în pivnița unui vecin
×