LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 155: Zelenski: Ucraina se pregăteşte să crească exporturile de energie către Uniunea Europeană/Dmitri Medvedev publică o hartă cu împărțirea Ucrainei

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 155: Zelenski: Ucraina se pregăteşte să crească exporturile de energie către Uniunea Europeană/Dmitri Medvedev publică o hartă cu împărțirea Ucrainei
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28/07/2022, 09:50
Actualizat: 28/07/2022, 12:43

Rușii au capturat a doua cea mai mare centrală electrică a Ucrainei, iar Moscova întreprinde o „redistribuire masivă” a trupelor în trei regiuni din sud. Cu toate acestea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina se pregătește să-și sporească exporturile de energie electrică către Uniunea Europeană pentru a ajuta Europa să „reziste presiunii energetice” care vine dinspre Moscova.

UPDATE 12:40 Analist politic rus: Rusia va tăia accesul Ucrainei la Marea Neagră și va ajunge în Transnistria

Un expert rus, membru al Consiliului pentru relații interetnice de pe lângă preşedintele Vladimir Putin, spune că obiectivul principal al Rusiei este acela de a tăia accesul Ucrainei la Marea Neagră și de a ajunge astfel în Transnistria. Astfel, Ucraina va fi izolată de restul lumii și nu va mai putea primi ajutoare internaționale, iar economia sa se va prăbuși.

(Continuarea aici)

Volodimir Zelenski: Ne pregătim să creștem exporturile de energie electrică către consumatorii din Uniunea Europeană. În ciuda războiului, am asigurat conectarea rețelei energetice a Ucrainei la sistemul energetic al întregii Europe, în timp record. Exporturile ne permit nu doar să obținem un venit în monede străine, dar și să ajutăm partenerii noștri să reziste presiunii energetice din partea Rusiei.

(Continuarea aici)

UPDATE 09.06: Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a publicat pe Telegram o hartă a Europei în care Ucraina este împărțită între alte țări, cea mai mare aparținând Rusiei, iar altele mai mici Poloniei și României.

Pe această hartă, numai regiunea Kiev este etichetată drept Ucraina. Potrivit lui Medvedev, această hartă a fost creată de „analiștii occidentali”, dar fără să precizweze mai exact cine sunt aceștia. (Continuarea aici)

În această zonă au căzut rachete aproape fără încetare în ultimele zile, iar rușii par a schimba tactica în zonă. Oficialii ucraineni susțin că Moscova urmează să facă o „redistribuire masivă” a trupelor, în trei regiuni din sudul Ucrainei.

După săptămâni de ofensivă în această zonă, Rusia a anunțat o primă victorie – capturarea centralei electrice Vuhlehirsk, construită în era sovietică. Funcționează pe cărbune și se află nu departe de orașul Bahmut.

Podul era principala cale de aprovizionare pentru armata rusă, în regiunile de la nord de Herson. Potrivit martorilor, cel puțin 8 rachete au lovit podul, chiar în timp ce era traversat de o coloană blindată a forțelor ruse. Construcția nu a fost, totuși, distrusă complet, dar surse militare ale Kievului susțin că rușii au înregistrat pierderi mari. Drept urmare, separatiștii au reacționat imediat cu multă frustrare.

Kirill Stremousov, lider separatist din Herson: Operațiunea militară specială continuă, epurarea naziștilor continuă, acesta nu este de fapt sfârșitul, așa cum scriu unele mass-media ucrainene, acesta este doar începutul, începutul unui mare sfârșit în Ucraina nazistă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu