Mai mulți turiști au rămas blocați cu mașinile în zăpadă, în zona Vârfului Bihor

Publicat: 30 05. 2021, 21:07
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock

Mai mulți turiști din județul Bihor au rămas blocați din cauza zăpezii după ce au urcat cu mașinile în zona Vârfului Bihor.

Aceștia nu au mai putut să mai înainteze la un moment dat, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, motiv pentru care au fost nevoiți să cheme ajutoare, după cum informează Pro TV.

Persoana care a sunat la numărul unic de urgență 112 a anunțat că a rămas blocată cu mașina în zăpadă, iar la 50 de metri se află un alt autoturism, în care se află alte trei persoane, aflate în aceeași situație.

Jandarmii montani au ajuns în zonă și au reușit, după o intervenție care a durat mai bine de două ore, să scoată ambele mașini din zăpadă.

Sursa citată notează că, deși suntem la finalul lunii mai, în zonele muntoase înalte încă este un strat gros de zăpadă. Din acest motiv, turiștilor li se recomandă să nu se aventureze cu mașinile pe astfel de trasee înalte.

Zăpadă de câțiva metri pe Transfăgărășan

La jumătatea lunii mai, stratul de zăpadă a ajuns la aproximativ șase metri pe Transfăgărășan, astfel că autoritățile locale au fost nevoite să intervină pentru a deszăpezi șoseaua.

Autoritățile au început deszăpezirea părții nordice a șoselei, iar potrivit reprezentanților CNAIR, operațiunea ar urma să dureze câteva săptămâni.

„A început operațiunea de deszăpezire a părții nordice a DN7C – Transfăgărășan. Deocamdată suntem la începutul operațiunii care va dura câteva săptămâni bune având în vedere stratul gros de zăpadă bătătorită, care pe alocuri depășește 6 metri grosime”, se arată într-o postare pe Facebook a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, postare preluată și de pagina Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Transfăgărășanul se află pe Drumul Naţional 7C (152 km), ce leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km., prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.