VIDEO Marius Budăi: Peste 2,3 milioane de români vor beneficia de al doilea pachet de măsuri „Sprijin pentru România”

Publicat: 20/04/2022, 21:22
Actualizat: 20/04/2022, 21:41

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, miercuri, la Antena 3, că peste 2,3 milioane de români vor beneficia de pachetul de măsuri denumit „Sprijin pentru România” care cuprinde pe lângă categoria pensionarilor și categorii vulnerabile, precum persoanele cu dizabilități, copiii din centrele de plasamente și alte categorii populaționale vulnerabile.

„Sunt 4,9 milioane de pensionari dintre care 2,3 milioane de cetățeni români întră în acest al doilea pachet de măsuri „Sprijin pentru România”. Mai avem aici peste 800.000 de persoane cu dizabilități, 47.000 de copii în centre de plasament care vor beneficia pe lângă norma de hrană majorară și bani suplimentari, avem și celelalte centre de persoane cu dizabilități și vârstnicii”, a declarat Marius Budăi.

Ministrul spune că pensionarii care urmează se beneficieze de acele vouchere în valoare de 50 de euro care va veni de la stat din două în două luni au un venit lunar de până în 1.500 de lei.

„Pensionarii vor primi din partea Guvernului din două în două luni de zile aceste vouchere. Cred că săptămâna viitoare vom fi în posibilitatea de a anunța clar dacă aceste vouchere vor fi pe card sau pe suport de hârtie. Cetățenii trebuie să știe că de la 1 iunie vor intra în vigoare aceste măsuri”, a spus el.

Marius Budăi a precizat că această măsură va fi valabilă până în la finele anului 2022.

Premierul, împreună cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, au prezentat luni seara, la Palatul Parlamentului, măsurile incluse în programul „Sprijin pentru România”, prin care autoritățile își propun să ajute cetățenii și mediul de afaceri pentru a trece mai ușor peste situația provocată de creșterea inflației și de contextul de securitate regional.

Coaliția a anunțat, printre altele, 300 de milioane de euro pentru compensarea creşterii preţurilor, ajutor de până la 400.000 de euro/ firmă pentru IMM-urile cu cheltuieli de plus 15% la utilităţi, 200 de milioane de euro pentru investiţiile cu impact major în economie, cu posibilitate de prelungire, ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor de peste un milion de euro, 300 de milioane lei pentru firmele de transport rutier de mărfuri, de persoane şi pentru companiile de distribuţie, decontare de 0,5 lei/litru la preţul final la pompă pentru firmele de transport rutier de mărfuri, de persoane şi pentru companiile de distribuţie, ajustarea contractelor de investiţii publice în derulare, finanţate din fonduri naţionale şi europene, în funcţie de creşterea preţurilor la materiale, manoperă, transport, utilaje, 5,2 miliarde de lei în 2022 sprijin pentru continuarea şi finalizarea contractelor în derulare.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase