Medicul Vlad Ciurea a făcut calculul. Câți MITITEI trebuie să mâncăm, de fapt

Publicat: 12 03. 2024, 11:03
Actualizat: 12 03. 2024, 11:48
Sursa foto: Facebook

Bogată în arome deosemite și tradiții autentice, bucătăria românească încântă papilele gustative ale oricu cu preparate diverse și gustoase, însă în spatele plăcerii gastronomice se ascund aspecte esențiale despre sănătatea noastră.

Una dintre „vedetele” incontestabile din bucătăria românească, apreciate în special de străinii care ne vizitează țara sunt celebrii mititei preparați la grătar și serviți cu muștar și pâine.

Unul dintre secretele micilor perfect pregătiți este timpul în care aceștia sunt lăsați pe grătar. Pentru ca mititeii să fie delicioși trebuie ca textura exterioară să fie crocantă, NU arsă, iar la interior să fie zemoși.

Totuși chiar și așa trebuie să ține cont de un aspect foarte important atunci când consumăm mici pentru a nu ne pune sănătatea în pericol.

Câți mititei putem să mâncâm fără să ne afecteze sănătatea?

Profesorul și neurochirurgul dr. Vlad Ciurea a vorbit despre relația dintre consumul de mititei și sănătatea creierului nostru.

Deși, acest preparat nu lipsește de pe mesele românilor, mai ales în zilele festive sau când este vorba de un grătar în aer liber, dr. Ciurea avertizează că frecvența consumului ar trebui să fie destul de limitată pentru a nu ne pune în pericol sănătatea.

Sursa foto: Facebook

Potrivit medicului, mititeii și alimente similare ar trebui consumate de maxim două-trei ori pe an, întrucât compoziția lor nu este ideală pentru sănătatea celulelor nervoase. Consumul excesiv poate afecta pe termen lung funcționarea creierului, potrivit Click.ro.

De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente„, a explicat dr. Ciurea într-o emisiune la Antena 3.

Este foarte important să facem distincția dintre alimentele care satisfac stomacul și cele benefice pentru trup și creier.

Dr. Ciurea subliniază importanța educării și modelării gustului, precum și alegerile alimentare pentru a ne menține la un nivel optim sănătatea creierului.

În loc să cedăm ispitelor, putem explora opțiuni mai sănătoase pentru a ne menține echilibrul fizic și mental, atrage atenția medicul.