Ministrul Agriculturii vorbește despre scumpirea pâinii în 2021. La ce să se aștepte românii

Ministrul Agriculturii vorbește despre scumpirea pâinii în 2021. La ce să se aștepte românii
Ministrul Agriculturii vorbește despre scumpirea pâinii în 2021. La ce să se aștepte românii / Sursa FOTO: agromedia.ro
Publicat: 21/05/2021, 17:34

Multă lume se întreabă dacă în 2021 se va scumpi pâinea, având în vedere toate problemele care au afectat economia în timpul pandemiei. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a analizat situația și a ajuns la concluzia că nu sunt elemente care să susțină o creștere a prețurilor în industria panificației.

„Nu ne aşteptăm la aşa ceva”, afirmă Oros.

Regimul precipitațiilor, unul favorabil

Așadar, ministrul Agriculturii nu se așteaptă ca prețul pâinii să crească. Din punctul lui de vedere, 2021 este un an propice pentru agricultură. O dovedește și piaţa grâului, care a devenit destul de stabilă la nivel mondial.

„Am văzut şi anul trecut foarte multe asemenea declaraţii, care au venit din diverse zone, privind creşterea preţului la pâine. Şi eu cred că, dacă anul trecut, când a fost şi debutul acela al crizei, în care toate coridoarele de aprovizionare erau blocate, apoi a fost şi o secetă cumplită în zona de sud-est a României, iar producţiile au fost diminuate cu 35-45% la cereale, nu s-a înregistrat o creştere spectaculoasă a preţurilor, nici anul acesta nu ne aşteptăm la aşa ceva”, a afirmat Adrian Oros, ministrul Agriculturii. În altă ordine de idei, Oros a mai arătat că regimul precipitaţiilor din acest an este unul favorabil pentru culturi. Mai mult de atât, piaţa grâului a devenit una stabilă la nivel mondial.

Toate previziunile sunt că producţiile vor fi asemănătoare cu cele de anul trecut. Preţul pâinii nu ar avea de ce să crească. Datele pe care le avem până acum nu ne semnalează acest lucru” – Adrian Oros.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase