Scandalul pâinii neambalate ia amploare. Atac direct la ANPC și ANSVSA. Sunt acuzații grave lansate de Asociația Prețuiește Calitatea

Scandalul pâinii neambalate ia amploare. Atac direct la ANPC și ANSVSA. Sunt acuzații grave lansate de Asociația Prețuiește Calitatea
Scandalul pâinii neambalate ia amploare. Atac direct la ANPC și ANSVSA. Sunt acuzații grave lansate de Asociația Prețuiește Calitatea / Sursa FOTO: https://c.pxhere.com
Publicat: 10/01/2021, 13:05

Scandalul pâinii neambalate ia amploare. Asociația Prețuiește Calitatea lansează un atac direct la adresa ANPC și ANSVSA. Astfel, deși rezultatele studiilor realizate de Universitatea Bucureşti și Institutul Politehnic Bucureşti, conform cărora noul coronavirus rezistă mai multe ore de la contaminare pe produsele de panificaţie neambalate, au fost transmise atât Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), cât şi Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), cele două instituții „nu au luat nicio măsură de prevenţie”.

Reprezentanții Asociaţiei Preţuieşte Calitatea arată cu degetul spre ANPC și ANSVSA și demască indiferența instituțiilor care ar trebui să apere cetățenii.

„Pâinea neambalată este depozitată pe paviment, expusă la rozătoare”

Precizările organizaţiei survin după ce, recent, ANPC şi ANSVSA au comunicat în mod oficial că se dezic de spotul publicitar promovat de Asociaţia Preţuieşte Calitatea, în care se menţionează faptul că noul coronavirus poate fi regăsit pe produsele de panificaţie neambalate mai multe ore de la contaminare.

În plus, Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase – ROMPAN – consideră că în acelaşi material sunt conţinute „informaţii false, defăimătoare şi nefondate”.

Studiul realizat de Universitatea Bucureşti arată că virusul COVID-19 poate fi regăsit pe produsele de panificaţie neambalate mai multe ore de la contaminare. Institutul Politehnic Bucureşti prin Facultatea de Automatică a estimat matematic şansă de contaminare prin pâinea neambalată şi a rezultat că aproximativ 500 de persoane pot să se contamineze zilnic cu acest virus prin atingerea pâinii neambalate. Aceste studii au fost remise spre ştiinţă către ANPC şi ANSVSA, dar aceste instituţii nu au luat nicio măsură de prevenţie”, a venit replica Asociaţiei Preţuieşte Calitatea.

Într-un comunicat, organizaţia anunță că a decis să transmită publicului larg rezultatele acestor studii prin intermediul unui spot publicitar şi menţionează, totodată, că „textul spotului nu a fost întocmit sau agreat de ANPC şi ANSVSA”.

Pâinea neambalată este depozitată pe paviment, expusă la rozătoare şi la insecte, expusă prin contactul cu manipulatorii şi cumpărătorii, la Covid. Fiecare dintre noi a avut ocazia să vadă persoane care testează cu mâna produse pe care ulterior le pun la loc în vitrină. Pâinea neambalată nu poate fi spălată, dezinfectată sau în alt mod curăţată. În concluzie, solicităm ANSVSA să îşi respecte propriile regulamente care impun strict produse ambalate la raft, iar ANPC să oblige la etichetarea acestora”, avertizează Asociaţia Preţuieşte Calitatea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Secretul rușinos din trecutul lui Florin Piersic. O colegă l-a dat de gol acum, la...
FOTO. Gimnasta și-a dezvăluit marele secret! Imagini incendiare cu tânăra: e și frumoasă, dar și...
O femeie și-a dus băiatul de 9 ani la medic. A rămas șocată când a...
De ce și cum îți dai seama că duci lipsă de calciu. Semnele care apar...
"L-a agăţat, l-a întors şi l-a izbit de pământ". Copil de 13 ani din Vaslui...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Vizita la RAR: Ce a făcut un șofer pentru a trece inspecția
Calendar ortodox 2 iunie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Este dezlegare la pește!
Rusalii 2023: Ce semnificație are această mare sărbătoare? Tradiții și obiceiuri pentru această zi sfântă
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Elon Musk este din nou cea mai bogată persoană din lume / Luna mai una...
Așa o face fericită Radu Siffredi pe Oana Matache, când cred că nu îi vede...
ADEVĂRATA călătorie spre CENTRUL PĂMÂNTULU! China, ÎNGROZITĂ de ce a găsit!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
ADIO, Simona HALEP! Toată ţara e în şoc: PLEACĂ DIN ROMÂNIA
Primul lucru pe care l-a făcut Dan Ursa la întoarcerea acasă. Câștigătorul „Survivor” s-a hotărât...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Avertisment MAE pentru cei care merg în Bulgaria, Grecia sau Turcia, în minivacanța de Rusalii....