Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră legat de revenirea la școala online. „Este o chestiune foarte clară pentru toată lumea”

Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră legat de revenirea la școala online. „Este o chestiune foarte clară pentru toată lumea”
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 30/09/2022, 14:48
Actualizat: 30/09/2022, 15:31

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit, vineri, despre posibilitatea ca elevii să revină la învățământul online. El spune că, în prezent, nu sunt elemente care, din punct de vedere medical, să justifice într-un fel revenirea la învățământul la distanță, din cauza COVID-19.

„Pentru învățământul online, solicitarea trebuie făcută la ministerul Educației, pentru că el se ocupă de acest lucru. Nu cred că este în momentul de față un context medical, de sănătate publică care să pună într-un fel problema învățământului online. În momentul de față avem o incidență scăzută a infecției cu noul cocoronavirus”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății mai spune că asistența medicală este ambulatorie, nu mai este spitalicească.

„Este o chestiune foarte clară pentru toată lumea”

„Nu sunt elemente care, din punct de vedere medical, să justifice într-un fel revenirea la învățământul la distanță, este o chestiune care cred că este foarte clară pentru toată lumea”, adaugă Rafila.

Ministrul Sănătății arată că este o situație obișnuită existanța cazurilor de îmbolnăviri de la începutul anului școlar.

„Este o situație obișnuită, după începerea școlii. Nu uitați că școala a început cu două săptămâni mai devreme în acest an, iar aceste două săptămâni sigur că au dus și la creșterea incidenței virozelor respiratorii, fără să existe probleme legate de acordarea asistenței medicale”, încheie ministrul Sănătății, citat de Mediafax.

Aproape 1.200 de noi cazuri de Covid și 5 decese, raportate în ultima zi

Aproape 1.200 de noi cazuri de Covid și 5 decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus au fost raportate în ultima zi, a anunțat vineri Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.192 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 18 mai multe față de ziua anterioară. 260 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 71 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.345, cu 23 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 132 persoane, cu 9 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 132 pacienți internați la ATI, 118 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 99 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 11 mai puțini față de ziua anterioară.

Până vineri, 67.021 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase