Avertismentul unui oficial OMS pentru națiunile bogate ale lumii, cu privire la COVID-19: „Veți avea mâinile pătate de sânge dacă renunțați la lupta…” Ce a stârnit reacția drastică a acestuia

Avertismentul unui oficial OMS pentru națiunile bogate ale lumii, cu privire la COVID-19: Veți avea mâinile pătate de sânge dacă renunțați la lupta... Ce a stârnit reacția drastică a acestuia
Publicat: 24/09/2022, 14:58

Bruce Aylward, consilierul principal al OMS, a avertizat că națiunile mai bogate nu trebuie să facă un pas în spate în abordarea COVID-19, ca fiind o problemă, în fața viitoarelor valuri potențiale de infecție. Reacția acestuia vine după ce, în ultimele săptămâni, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că se întrevede sfârșitul pandemiei, în timp ce însuși președintele SUA, Joe Biden, a declarat că pandemia care a pus pe jar o lume întreagă s-ar fi încheiat.

„Veți avea mâinile pătate de sânge dacă renunțați la lupta împotriva COVID”, avertizează națiunile bogate un înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății. „Dacă vă culcați acum și acest val ne lovește peste trei luni… Veți avea mâinile pătate de sânge „, a spus Bruce Aylward.

Joe Biden: „Mai avem probleme cu Covid, încă lucrăm acolo. Dar pandemia s-a terminat!”

„Pandemia s-a terminat. Mai avem probleme cu Covid, încă lucrăm acolo. Dar pandemia s-a terminat. Vezi, nimeni nu poartă măști. Toți sunt într-o formă bună. E exemplul perfect. Așa că eu cred că lucrurile se schimbă”, a spus și președintele american Joe Biden.

Reaminti că Joe Biden a petrecut mai mult de două săptămâni izolat la Casa Albă după două episoade de COVID-19, începând cu luna iulie. Soția sa, Jill, a contractat virusul în august.

Biden a declarat că aceste cazuri ușoare au fost o dovadă a îmbunătățirii îngrijirii în timpul președinției sale. Pe de altă parte, a cerut Congresului o finanțare suplimentară de 22,4 miliarde de dolari pentru a se pregăti pentru un potențial val de cazuri de toamnă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase