Pensiile speciale au crescut cu 60%. Ministrul Economiei soluție radicală! Are curajul Claudiu Năsui să facă asta?

Publicat: 02 02. 2021, 10:16
Actualizat: 02 02. 2021, 10:18

Ministrul Economiei arată că, în România, cheltuielile cu toate pensiile speciale au crescut cu 60% în perioada 2016 – 2020. Asta, în condiţiile în care taxarea muncii pe salariile mici este la valoarea cea mai ridicată din toată Uniunea Europeană!

Într-o postare pe Facebook, Claudiu Năsui se întreabă retoric: „Cum se face că pentru unii sunt mereu bani?”.

Claudiu Năsui vrea „eliminarea tuturor pensiilor speciale”

Soluția la problema în sine nu poate fi decât una singură. „Eliminarea tuturor pensiilor speciale trebuie să fie o prioritate pentru orice partid care îşi doreşte binele României”, crede Claudiu Năsui.

Ministrul Economiei își susține punctul de vedere arătând că, „în perioada 2016 – 2020, cheltuielile cu toate pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%. Pensiile ajung la niveluri exorbitante, de invidiat chiar şi pentru cetăţeni ai celor mai bogate ţări de pe glob: 78.000 de lei pe lună, adică 16.000 de euro pe lună”. În acelaşi timp, în România, taxarea muncii pe salariile mici „este cea mai ridicată din toată Uniunea Europeană”. „Şi, deloc întâmplător, tot la noi este şi sărăcia în muncă cea mai mare, adică cei care, deşi au loc de muncă şi muncesc, tot în sărăcie se regăsesc”, mai punctează Claudiu Năsui.

Exemplu de pensii mari pe merit

În schimb, ministrul Economiei ține să menţioneze faptul că nu are nicio problemă cu acele pensii mari pe care le primesc persoanele care au economisit bani pe parcursul vieţii. În schimb, nu poate fi de acord cu pensia specială provenită „din banii pe care statul ni-i ia nouă, adică din banii noştri de taxe şi impozite”.

„Nu am nicio problemă cu pensiile mari. Dacă cineva ajunge la acea sumă pentru că a economisit bani toată viaţa. I-a plasat în fonduri de pensii care i-au dat randament şi după o vârstă decide să trăiască din acei bani. Bravo lui. Chiar ar fi o poveste de succes pe care ar trebui să o lăudăm. Aici însă nu e vorba de nicio poveste de succes. Pensia în cauză vine din banii pe care statul ni-i ia nouă, adică din banii noştri de taxe şi impozite. Singura poveste de spus acolo este cea a unor privilegii date de stat celor mai influenţi politic”, punctează Claudiu Năsui.