Cine încasează cea mai mare pensie din România: Raluca Turcan a făcut anunțul

Cine încasează cea mai mare pensie din România: Raluca Turcan a făcut anunțul
Publicat: 13/01/2021, 06:41

Cea mai mare pensie acordată în prezent, în țara noastră, este o pensie specială, iar valoarea contribuțiilor efectuate de cel care o încasează de-a lungul anilor se ridică abia la 6,6% din cuantum.

Este vorba de o pensie specială, scrie antena3.ro. Cuantumul acesteia ajunge la 16.000 de euro (78.634 lei) lunar. Raluca Turcan, ministrul Muncii, a oferit detalii despre pensia uriașă încasată de un român.

Din cei 78.634 lei, 5.205 lei reprezintă contributivitatea, iar 73.429 lei provin din criterii favorizante obținute pe baza legii, a precizat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la Digi24.

Cineva care a lucrat în domeniul judiciar

Turcan a spus că este vorba de o persoană care a lucrat în domeniul justiției.

Ministrul Muncii a mai anunțat că se lucrează la o lege a pensiilor bazată pe contributivitate. Ministerul se va ocupa însă și de pensiile speciale, a spus ministrul, fără a oferi alte detalii.

Raluca Turcan a mai spus că 900.000 de români au pensii de 800 lei pe lună.

În 2021 pensiile vor fi indexate cu rata inflației, a adăugat Turcan.

Florin Roman, în 2020: Un comandant de închisoare comunistă are pensia cea mai mare din România!

Cea mai mare pensie specială din România ar fi de 77.000 de lei și ajunge la un comandant de penitenciar în perioada comunistă, spunea în 2020 deputatul PNL Florin Roman, chiar în plenul Camerei Deputaților.

„Cea mai nesimţită pensie specială din România este în prezent de 77 .000 de lei, pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar în perioada comunistă. În 2017, această pensie era de 33.400 de lei. Astăzi, ea a ajuns la 77.000 de lei. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să încerce măcar să urmărească cifre”, a declarat liberalul, în cadrul dezbaterilor la proiectul de lege menit să elimine pensiile speciale.

Legea a fost adoptată de Parlament, dar a fost atacată la CCR de ICCJ și de Avocatul Poporului.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase