Petre Geamănu, Eugen Preda și Nicolae Cristescu, lăsați liberi. Instanța decide vineri dacă vor fi arestați

Petre Geamănu, Eugen Preda și Nicolae Cristescu, lăsați liberi. Instanța decide vineri dacă vor fi arestați
Petre Geamănu era considerat unui dintre cei mai periculoși interlopi din țară/Sursa/Facebook
Publicat: 12/08/2021, 20:09
Actualizat: 12/08/2021, 20:30

Petre Geamănu, liderul grupării de șantaj și cămătărie, fostul sportiv de performanță Eugen Preda și Nicolae Cristescu, fostul acționar al Rapidului, au fost lăsați liberi, după ce le-au expirat ordonanțele de reținere. Tribunalul București a judecat joi cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă, dar a amânat pronunțarea pentru vineri. Fără nicio altă măsură preventivă, aceștia pot pleca din țară înainte de a se pronunța instanța. 

Procurorii DIICOT i-au reținut miercuri pe Petre Ilie, zis Petre Geamănu, Eugen Preda, liderul clanului Sportivilor, Florin Ilie, zis Florin Ciocolată, Radu Ilie, Nicolae Cristescu, zis „Jupuitu”, Terente Stoica, Marius Nomoloșanu, Marian Ilie, zis Marin Geamanu, Solomon Sotir și Împărățel David Onoriu și au cerut joi Tribunalului București arestarea lor preventivă.

Instanța a judecat propunerea procurorilor, dar va decide abia vineri dacă cei zece inculpați vor fi arestați preventiv, plasați în arest la domiciliu sau cercetați sub control judiciar. Între timp, ordonanțele de reținere pentru 24 de ore emise de procurori pe numele acestora expiră, așa că până la decizia instanței, aceștia vor fi lăsați liberi. Neavând nicio altă măsură preventivă, aceștia vor putea inclusiv să plece din țară.

Alți trei membri ai grupării conduse de Petre Geamănu sunt sub control judiciar, măsură luată de procurorii DIICOT după audierea lor.

Miercuri, procurorii DIICOT au ridicat și dus la audieri 15 persoane, după percheziții în București și județele Ilfov, Argeș, Dâmbovița și Ialomița, la membrii grupării conduse de Petre Geamănu.

În urma perchezițiilor au fost ridicate și arme de vânăoare, o pușcă de asalt cu două încărcătoare, dar și o cantitate de cocaină, despre care surse apropiate anchetei au menționat că ar fi fost deținută de un fin al lui Geamănu, din județul Călărași, care a menționat că avea drogurile pentru consum propriu.

Procurorii DIICOT au dezvăluit modalitatea prin care liderul interlop Petre Geamănu îi șantaja pe dezvoltatorii imobiliari cărora le impunea taxe de protecție sau le dădea „amenzi”. De teamă, victimele evitau să ceară ajutorul autorităților.

Petre Geamănu, sau „Împăratul lumii”, cum îi plăcea să fie considerat, a fost eliberat în 2018 și a revenit în comuna natală, Chitila, situată la granița cu Sectorul 1. Acesta și-a stabilit cartierul general pe malul lacului Străulești, luciu de apă pe care l-a preluat de la nașul său, omul de afaceri Costel Bucur, cunoscut din postura de fost patron al clubului FC Gloria Buzău.

Aici, fostul deținut a început să organizeze petreceri, la care chema figuri cunoscute în lumea interlopă. În același timp, a început să cunune cât mai mulți interlopi sau să le boteze copiii, motiv pentru care noua grupare pe care încerca s-o pună pe picioare sporea pe zi ce trece.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, noii recruți primeau numerele de telefon ale celorlalți membri și erau informați că au obilgația să intervină pentru fiecare, așa cu și ei urmau să-i sară în ajutor în caz de nevoie.

În același timp, Petre Geamănu, posta, pe Facebook, imagini de la majoritatea evenimentelor la care lua parte, în așa fel încât să reiasă faptul că este unul dintre cei mai puternici lideri ai lumii intrelope din țară.

Există mărturia unei femei care ar fi fost atacată în propria casă de către Geamănu și oamenii lui, pentru recuperarea unei presupuse datorii. Pentru că habar nu avea cine este Petre Geamănu, bărbatul i-ar fi recomandat să se uite pe Facebook, după care i-a arătat o canistră de benzină și ar fi amențat-o că îi va incendia proprietățile.

Procurorii DIICOT au anunțat că, printre victimele grupării conduse de Petre Geamănu s-ar număra și mai mulți dezvoltatori imobiliari.

„Noua structură, pe fondul renumelui clanului, a adus eficiență grupului infracțional, acesta devenind unul dintre cele mai temute din țară. Cooptarea unui cunoscut practicant de sporturi de contact de performanță, în vederea constituirii grupului infracțional organizat a sporit randamentul acțiunilor de constrângere ori intimidare, exercitate în scopul obținerii de sume de bani”, au anunțat procurorii DIICOT.

În acest fel, Petre Ilie, zis Geamănu ar fi amenințat mai mulți dezvoltatori imobiliari, la rândul lor apropiați lumii interlope, cărora le reproșa „îndrăzneala” de a demara proiecte fără acordul său.
Pentru a li se permite continuarea sau finalizarea lucrărilor, membrii grupării le cereau acestora taxe de protecție. Pentru a fi convinse să plătească, victimele erau, de obicei, amenințate și urmărite, iar membrii grupului la vizitau, des, șantierele.

Gruparea se ocupa de recuperări și taxe de protecție

Petre Geamănu se ocupa și de recuperări de bani. Procurorii DIICOT susțin că acesta punea ochii pe persoane cu bani, după care aveau datorii sau cărora li se putea „impune o datorie”. Apoi, persoanele în cauză erau amenițate, îar în cazul sumelor recuperate liderul interlop din Chitila percepea un comision consistent.

Format din patru frați, clanul Gemenii a început să se facă remarcat încă din anii ’90. Lideri erau Alexandru și Marin Ilie, care sunt gemeni, urmați îndeaproape de Petre, fratele lor mai mic. Cel de-al patrulea frate, un anume Gheorghe, a fost un simplu căruțaș, care nu a reușit să se impună în vremurile sângeroase ale anilor ’90 începutul anilor 2000.

În perioada respectivă, gemenii Sandu și Marin frecventau cluburile din cartierul studențesc Regie, unde semănau teroare și de unde încasau taxe de protecție. În acea perioadă, ambii frați purtau arme de foc cu muniție letală, pe care nu ezitau să le folosească.

Cu toate că au stat mai mult pe la închisoare, potențialul violent al celor doi a făcut ca gruparea Gemenii să devină una dintre cele mai temute din țară. Singurul membru care se află, momentan, la închisoare, este Sadu Geamănu, care ispășește o condamnare de 27 de ani pentru uciderea unui bătrân pe care, ajutat de alți trei locotenenți, l-ar fi torturat cu bestialitate pentru a-l convinge să spună unde își ține banii.


Citește și:

Nicolae Cristescu, bănuit că l-a sprijinit pe liderul interlop Petre Geamănu să-și pedepsească fratele mai mare, aflat la pușcărie. Sandu Geamănu a fost mutat, cu forța, la Penitenciarul Arad (EXCLUSIV)

Cum și-a consolidat Petre Geamănu cea mai periculoasă grupare din țară. „Împăratul lumii” se considera șeful mafiei românești

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață