Percheziții în București la membri ai lumii interlope. Printre cei vizați sunt Petre Geamănu și Eugen Preda, liderul „clanului luptătorilor” – surse

Percheziții în București la membri ai lumii interlope. Printre cei vizați sunt Petre Geamănu și Eugen Preda, liderul „clanului luptătorilor” - surse
Publicat: 11/08/2021, 10:17
Actualizat: 11/08/2021, 10:23

Procurorii DIICOT – Structura Centrală, cu sprijinul Serviciului de Grupări Infracționale Violente (SGIV), efectuează percheziții domiciliare miercuri în Capitală și mai multe județe, într-un dosar care vizează destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în camătă și șantaj, potrivit unor surse GÂNDUL.

Vizați ar fi, printre alții, Petre Geamănu, fratele lui Sandu Geamănu, dar și Eugen Preda, liderul „clanului luptătorilor”.

Potrivit G4Media, „clanul luptătorilor” ar face legea în Sectorul 6 din București, membrii grupării fiind cunoscuți pentru șantaj, solicitarea de taxe de protecție și cămătărie în cartierul Militari.

Cine sunt Eugen Preda și Petre Geamănu

Liderul clanului, Eugen Preda, a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru implicarea într-un furt de arme dintr-o unitate militară de la Ciorogârla, în ianuarie 2009.

El a fost eliberat condiționat în noiembrie 2017, beneficiind de prevederile legii privind recursul compensatoriu.

Preda a fost sportiv de performanță și subofițer în Ministerul de Interne, fiind legitimat la Dinamo Brașov. Acesta a făcut inclusiv parte din delegația României care a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.

Petre Geamănu a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru furturi din TIR-uri și a ieșit din penitenciar în 2017. Potrivit Pro TV, acesta se ocupa cu administrarea unei bălți de pește, la marginea Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase