Preşedintele Senatului, întâlnire cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti. Nicolae Ciucă visează la construcția celui de-al doilea pod peste Dunăre

Publicat: 28 07. 2023, 13:48
Actualizat: 28 07. 2023, 13:49
Relaţiile bilaterale dintre România şi Japonia au fost ridicate la nivelul Parteneriatului Strategic

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit, vineri, cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Hiroshi Ueda, context în care a subliniat că România rămâne angajată să îndeplinească toate obiectivele comune cuprinse în Parteneriatul strategic dintre cele două ţări.

„Relaţiile bilaterale dintre România şi Japonia au fost ridicate la nivelul Parteneriatului Strategic, iar continuarea excelentei noastre colaborări a fost principalul subiect al întrevederii pe care am avut-o cu Ambasadorul Japoniei în România, Excelenţa Sa Hiroshi Ueda.

România rămâne angajată să îndeplinească toate obiectivele comune din Parteneriatul Strategic, semnat de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale oficiale în Japonia din acest an”, a scris Nicolae Ciucă, pe Facebook.

El a amintit că între proiectele comune cu Japonia se numără şi construcţia podului de la Brăila, „o poveste de succes şi un simbol al cooperării româno-japoneze.”

„Îmi doresc ca acest proiect să crească interesul exprimat de companiile japoneze pentru construcţia unui nou pod peste Dunăre care să lege România de Bulgaria”, a transmis Nicolae Ciucă.

Preşedintele Senatului l-a asigurat pe ambasador că va milita pentru întărirea legăturilor pe linie parlamentară între România şi Japonia.

„Dialogul dintre grupurile parlamentare de prietenie a fost reluat în luna iunie şi ne aşteptăm la o prezenţă consistentă la summitul şi forumul de afaceri organizate în septembrie în cadrul Iniţiativei celor Trei Mări”, a completat Ciucă.

„Golden Gate de România”, cea mai mare investiţie de infrastructură din ultimii 30 de ani

Podul suspendat de la Brăila – supranumit Golden Gate de România-  al treilea ca mărime din Europa şi cea mai mare investiţie de infrastructură din ultimii 30 de ani, a fost inaugurat, joi, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis și a premierului Marcel Ciolacu. Au fost la ceremonie și preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, dar și alţi invitaţi.

Restricție de viteză de 80 km/oră

Podul leagă județele Brăila și Tulcea, dar asigură și legătura dintre provinciile Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Circulația rutieră se va desfășura începând cu ora 13.00, cu restricție de viteză de 80 km/oră, iar noaptea, în intervalul orar 21.00 – 06.00, de luni până vineri, circulația pe pod va fi suspendată.

În weekend-uri și sărbători legale, chiar dacă sunt zile din cursul săptămânii, circulația rutieră va fi deschisă. Aceste prevederi se aplică până la data de 30.11.2023.

  • Pentru acest proiect de infrastructură s-au folosit aproximativ 81.000 de kilometri de fir de oțel, iar fiecare cablu are 60 de centimetri în diametru și susține tablierul metalic cu ajutorul tiranților.
  • Greutatea totală a celor două cabluri principale are 6.700 tone.
  • Tablierului metalic este format din 86 de segmente cu o greutate totală de 20.800 de tone, iar fiecare are o greutate medie de 250 de tone. 

 

Sursă foto: Facebook Nicolae Ciucă

 

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Podul de la Brăila, al treilea pod suspendat ca dimensiune din Europa, la un pas de inaugurare. Șeful CNAIR: Au început testele de rezistență

Cea mai spectaculoasă construcție din România, podul de la Brăila, este gata! Webuild: „Totul este pregătit pentru inaugurare”

VIDEO | Sorin Grindeanu la Brăila: În 6 iulie, podul suspendat deasupra Dunării, cel mai mare din România, se va da în circulație pe varianta Măcin