VIDEO | Sorin Grindeanu la Brăila: În 6 iulie, podul suspendat deasupra Dunării, cel mai mare din România, se va da în circulație pe varianta Măcin

Publicat: 23/06/2023, 12:54
Actualizat: 23/06/2023, 23:10

Sorin Grindeanu a declarat, vineri, că în 6 iulie va fi deschisă circulația pe podul suspendat deasupra Dunării, de la Brăila. Este vorba de cel mai spectaculos pod din România și al treilea ca mărime din Europa, construit de compania italiană Webuild. Alături de Mihai Tudose, ministrul Transporturilor a menționat că lucrările sunt finalizate aproape 100%.

Ministrul Sorin Grindeanu a anunțat, vineri, că deschiderea traficului rutier pe podul suspendat deasupra Dunării, construit de Webuild, va avea loc în 6 iulie.

”Am hotărât împreună cu colegii și cu autoritățile publice locale și cu colegii de la CNAIR și cu companiile care au lucrat aici, ca darea în circulație să fie făcută cât de repede putem și asta înseamnă 6 iulie. În 6 iulie vom putea să dăm în circulație pe varianta Măcin. Lucrările sunt în proporție de aproape 100% finalizate, mai sunt câteva lucruri de pus la punct, în rest toate sunt finalizate, dar aș vrea să fac o precizare importantă. Am luat decizia de a da drumul la circulație cât se poate de repede, spuneam în 6 iulie, deși vor mai urma lucrări. Așa cum bine știți, până la sfârșitul anului trebuie să fie dată în circulație și varianta Jijila și se va termina și aceasta, dar în următoarele săptămâni după darea în circulație vor trebui demontate aceste macarale mari pe care le vedeți și care și atunci am avut de ales între două variante.

Ori mai ținem o lună și ceva două până reușesc dea jos aceste macarale, le demonteze și ar însemna treacă tot sezonul estival când va fi foarte mult folosit acest pod, ori facem un program astfel încât poată fi folosit podul, iar anumite ore fie folosite pentru demontarea acestor macarale, ca fiu mai exact și cred este decizia corectă de a lăsa deschisă circulația tot weekend-ul fără niciun fel de întrerupere, pentru eu cred și noi credem va fi cel mai circulată perioadă și de asemenea de dimineața de la 6 până seara la 8-9 fie deschisă circulația, urmând ca pe timpul nopții poată facă aceste lucrări de demontare a macaralelor, aceste lucrări neputând fi făcute sub trafic, pentru ar ar ar pune în pericol viața viața celor care vor folosi acest pod”, a spus Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a sublinat că podul suspendat peste Dunăre ar putea fi un exemplu pentru investițiile viitoare. Mai ales că este vorba de o construcție extrem de spectaculoasă, denumită și „Golden Gate” de România, construit de italienii de la Webuild.

„Cred că e varianta corectă astfel încât să se poată folosi acest pod cât mai repede, urmând ca într-o lună jumătate, cât durează toată această demontare, două luni să se termine aceste lucrări, să poată fi folosit podul pe întreaga perioadă a zilei. Am ajuns, Mihai, (Tudose, n.r.) din 2017 când a început toată povestea….

Bine, ideea podului e mai veche, așa uite că s-a ajuns aici la acest moment important, nu doar pentru brăileni, pentru tulceni, pentru eu zic că e un moment important pentru pentru noi, pentru România, pentru faptul că se leagă regiuni istorice pentru faptul că o investiție de o asemenea anvergură a fost dusă într-un final aproape la sfârșit.

Și asta e un un lucru bun și ar putea fi un exemplu și pentru investițiile celelalte care vor veni”, a adăugat ministrul Transporturilor.

”Lucrările nu pot fi executate sub trafic, ar pune în pericol siguranța participanților la trafic”

Sorin Grindeanu a menționat în cadrul conferinței de presă că podul construit de Webuild va funcționa la început pe timpul zilei pentru ca seara să aibă loc lucrările de demontare.

”Deci fix din 6 iulie vom circula pe pod, din 6 iulie, după se va se va da drumul la la circulație. Orice zi câștigată până atunci, pe care constructorul o va folosi sigur și pentru lucrările acestea simple pe care ați văzut le mai au de făcut, dar și pentru demontare, astea nu sunt lucrări simple de montare a macaralelor și toate aceste lucruri așa cum spuneam, nu pot fi executate sub trafic, ar pune în pericol siguranța participanților la trafic. Și atunci cred am ales soluția corect folosim acest pod o mare parte a zilei, lucrările de montare se întâmple noaptea, iar în weekend fie 24 din din 24, șase iuie 27 iulie, în 6 iulie se de drum în 6 iulie, în 6 iulie se va da, se va da drumul la la trafic” a declarat ministrul Transporturilor”

Mihai Tudose i-a invitat pe sceptici să facă o plimbare romantică pe barcă

Europarlamentarul Mihai Tudose a amintit istoria începutului proiectului podului suspendat de la Brăila:

”Din 1984 toți au spus că vor să facă podul. Sunt convins că așa a și fost. Primul demnitar care a făcut ceva concret este Sorin Grindeanu când a fost prim-ministru. (…) Este o victorie a României și un vis împlinit”.

Acesta i-a invitat pe cei care nu cred în proiectul podului suspendat deasupra Dunării să facă o plimbare romantică pe barcă.

Pod spectaculos construit de Webuild

Podul construit de Webuild are trei deschideri: o deschidere principală (1120 m) și două deschideri laterale de 489,6 m pe malul Brăila și de 364,6 m pe malul Tulcea. De o parte și de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare. Drumul principal va avea două benzi pe sens și va lega județul Brăila de județul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 km. În rest, vor fi realizate intersecții giratorii, 33 de poduri, podețe, pasaje și o stație de taxare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
S-A DECIS PLATA a câte 3.000 de euro pe lună. Banii intră direct ÎN CONTUL...
Rețetă tradițională de plachie de crap. Nu durează mult să faci un pește sănătos și...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Motivul pentru care Paula Seling a vrut să plece definitiv din România: ”Drumul meu era...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Jami Gertz, cea mai bogată actriță de la Hollywood. „Mă aflu într-un moment al vieții...