Printre primele persoane vaccinate în România se numără cadre medicale, manageri de spitale și reputați medici

Publicat: 27 12. 2020, 15:51
Actualizat: 06 04. 2021, 14:35
Credit foto: Andreea Alexandru

Prima persoană vaccinată în România, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din Capitală, duminică dimineaţa la ora 09:00, a fost asistenta medicală Mihaela Anghel. Alegerea ei nu a fost una întâmplătoare: Mihaela Anghel a făcut parte din echipa care a preluat primul pacient român confirmat cu virusul SARS-CoV-2, pe 27 februarie 2020.

Printre primele persoane vaccinate se numără cadre medicale, manageri de spitale și reputați medici, precum Virgil Musta.

Medicul infecționist Adrian Streinu-Cercel a făcut primele declarații după ce a fost vaccinat, duminică dimineața, împotriva COVID-19.

Acesta a ținut să le mulțumească celor din echipa de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București pentru toată activitatea acestora din timpul pandemiei de COVID-19, după cum informează Antena 3

 

„E extraordinar vaccinul! Nu a durut absolut deloc. Fetele au mână foarte ușoară, pentru că sunt de la noi din Institut și echipa de aici este o echipă superbă din punct de vedere medical și al dotărilor. Eu vreau să le mulțumesc tuturor, pentru că au făcut o treabă nemaipomenită în această pandemie”, a spus medicul după ce a fost vaccinat, duminică dimineața.

 

 

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași, s-a vaccinat împotriva COVID-19

Managerul interimar al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, doctorul Florin Roșu a fost primul ieșean care s-a vaccinat împotriva Covid-19. Primele cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași – un număr de 50- s-au vaccinat duminică, 26 decembrie. Potrivit informațiilor oficiale din totalul de 280 de angajați ai unității medicale aflate în prima linie a luptei Covid-19, 20 au refuzat să se vaccineze.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase: „În primă fază a fost într-adevăr o reticenţă în ceea ce reprezintă vaccinarea„.

Doctorul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a recunoscut că la început a fost o reticență în ceea ce privește vaccinarea. Dar acum, a subliniat Florin Roșu, s-au depășit multe incertitudini.

Medicii din Cluj-Napoca s-au vaccinat – primul pacient a fost Violeta Briciu, director medical la Spitalului de Boli Infecțioase

Primii clujeni s-au vaccinat duminică dimineață împotriva noului coronavirus, o acțiune care a dat startul campaniei de imunizare și în județul Cluj. Prima persoană vaccinată a fost doctorul Violeta Briciu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. După administrarea primei doze, aceasta a declarat că se simte foarte bine și nu a avut reacții adverse.

Aceasta a fost urmată de aproximativ 90 de cadre medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Primii medici au fost vaccinați anti-COVID la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

Primele persoane vaccinate au fost doctorul Teodora Moisil, de la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, și Ciprian Gândac, medic primar Anestezie și Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Timişoara. Doctorul Virgil Musta, aflat printre primele persoane vaccinate, a declarat că aștepta acest vaccin de un an de zile.

Primii medici au fost vaccinați anti-COVID la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Dr. Virgil Musta:

„De un an de zile aștept vaccinul. De zece luni, de când a început pandemia, am spus că este singura metodă. De abia am așteptat să putem primi această „armă”. Dacă o folosim, sigur vom câștiga. Mă bucur că pot să mă vaccinez. Vom începe să ducem o viață normală. Depinde și de noi, dacă înțelegem să ne vaccinăm, iar în primăvară vom avea o viață normală. Este important să fim solidari. Cred că pentru cei care sunt apropiați nouă merită să facem acest vaccin, să ducă o viață normală”, a declarat doctorul Virgil Musta.

În Timișoara, campania de vaccinare a demarat duminică dimineața la ora 10.00, cu medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, cei aflați din martie în linia întâi în lupta împotriva coronavirusului. Dintr-o doză pot fi vaccinate cinci persoane, iar la Babeș au ajuns 500 de doze, în prima fază. Primii imunizați au fost următorii medici: Teodora Moisil, Ciprian Gândac, Virgil Musta și Cristian Oancea.

Prima persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19 la Constanţa este medicul primar de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Sorin Rugină

Prima persoană care s-a vaccinat la Constanţa împotriva Covid-19 a fost medicul primar Sorin Rugină de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, care a declarat că nu a avut emoţii şi nu a prezentat nicio reacţia după acest vaccin. Sorin Rugină a afirmat jurnaliştilor că nu a avut nicio reacţia decât o mică înţepătură cum se întâmplă la fiecare vaccin.

 

youtubeembedcode.com/nl/
ultimatewebtraffic
youtubeembedcode de
buy bulk traffic
youtubeembedcode de
ultimatewebtraffic
youtubeembedcode.com/es/
buy high converting traffic
youtubeembedcode.com/de/
where to buy traffic
youtubeembedcode nl
ultimate Web traffic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prima persoană vaccinată în judetul Suceava este un medic care a fost infectat de două ori cu Sars-CoV-2

Aceasta a declarat că a făcut vaccinul fără a sta pe gânduri, deoarece nu a dezvoltat anticorpi nici după al doilea episod de infectare.

Dr. Monica Terteliu, primul medic vaccinat în jud. Suceava: „M-am vaccinat fără a sta pe gânduri!”

 

Medicul șef al secției de boli infecțioase din cadrul Spitalului Județean Suceava, dr. Monica Terteliu, a fost primul sucevean care s-a vaccinat împotriva virusului Sars-Cov-2.

27.12.2020, Ziua V pentru Europa! A început programul de vaccinare în masă. Cum decurg campaniile în Italia, Spania, Bulgaria sau Ungaria (UPDATE)

Vaccinarea în masă la nivelul întregului bloc comunitar a început de duminică, 27 decembrie. Momentul a fost marcat deja de experții în PR ai Big Pharma, astfel că presa mainstream s-a grăbit să anunțe Ziua V pentru Europa. Ziua V sau Ziua Vaccinării, cum va rămâne în istorie…

Pe întreg continentul,  angajaţi din sectorul sanitar şi membri ai grupurilor de mare risc, precum rezidenţii căminelor de bătrâni, vor primi simultan prima doză de vaccin împotriva coronavirusului azi, 27.12.2020.