Primele declarații ale lui Adrian Streinu-Cercel după ce a fost vaccinat împotriva COVID-19

Primele declarații ale lui Adrian Streinu-Cercel după ce a fost vaccinat împotriva COVID-19
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 27/12/2020, 10:18

Medicul infecționist Adrian Streinu-Cercel a făcut primele declarații după ce a fost vaccinat, duminică dimineața, împotriva COVID-19.

Acesta a ținut să le mulțumească celor din echipa de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București pentru toată activitatea acestora din timpul pandemiei de COVID-19, după cum informează Antena 3.

„E extraordinar vaccinul! Nu a durut absolut deloc. Fetele au mână foarte ușoară, pentru că sunt de la noi din Institut și echipa de aici este o echipă superbă din punct de vedere medical și al dotărilor. Eu vreau să le mulțumesc tuturor, pentru că au făcut o treabă nemaipomenită în această pandemie”, a spus medicul după ce a fost vaccinat, duminică dimineața.

Acesta a mai spus că cetățenii trebuie să înțeleagă că vaccinul reprezintă singura modalitate de a depăși această perioadă dificilă.

„Lumea a înțeles că acest virus e o nenorocire și că poate să te omoare. Singura modalitate de scăpare imediată este vaccinarea. Vaccinul este superb, din punct de vedere al modului în care a fost conceput”, a mai spus Streinu-Cercel.

Asistenta Mihaela Anghel, prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în România

Asistenta medicală Mihaela Anghel, de la Institutul Matei Balș, a devenit duminică dimineața prima persoană din România căreia i-a fost administrat vaccinul împotriva COVID-19 din România.

Întrebată cum s-a simțit atunci când a aflat că va fi prima persoană din România care va primi vaccinul, asistenta a explicat că a fost emoționată, dar că nu a stat prea mult pe gânduri înainte de a accepta să fie vaccinată.

„A fost cea mai mare emoție. Am fost foarte privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată în această țară. Nu am știut cum să reacționez. Nu m-am întrebat nici măcar o secundă de ce am fost eu aleasă, pur și simplu am spus DA și am ajuns aici. Nu m-a durut absolut deloc, a fost cel mai nedureros vaccin vaccin pe care l-am făcut până acum”, a spus Mihaela Anghel.

Totodată, ea le-a recomandat românilor care refuză să se vaccineze să își schimbe poziția, pentru că doar așa pandemia poate fi ținută sub control.

„Le transmit să deschidă bine ochii și să vină să se vaccineze, să putem să scăpăm de greutatea asta care ne apasă pe toți și să nu mai aștepte să se infecteze ei sau cei dragi pentru a se convinge că există boala”, a declarat Mihaela Anghel după ce a fost vaccinată împotriva COVID-19.

Mihaela Anghel are 26 de ani și lucrează de patru ani la Institutul Matei Balș.