Psihologi militari români, trimiși să-i consilieze pe refugiații ucraineni de la Siret

Psihologi militari români, trimiși să-i consilieze pe refugiații ucraineni de la Siret
Sursa/Ministerul Afacerilor Interne
Publicat: 27/02/2022, 16:54

O echipă de psihologi militari din cadrul ISU Suceava a fost trimisă să acorde sprijin refugiaților din tabăra mobilă de la Siret. O parte dintre aceștia sunt vorbitori de limbă ucraineană.

În sprijinul refugiaților, ISU Suceava a adus în zona de cazare și în cea a vămii Siret o echipă de psihologi. Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), este vorba despre psihologul pompierilor militari, maior Constantin Rusu, împreună cu o parte din psihologii voluntari ai ISU Suceava. Printre aceștia sunt și vorbitori de limbi străine, inclusiv ucraineană.

Psihologii MAI sunt pregătiți să ajute victimele  dezastrelor

ISU Suceava a creat o rețea de psihologi voluntari, încă din anul 2021, pentru a acorda asistență psihologică în mod gratuit victimelor dezastrelor (inundații, cutremure etc). Pe aceste liste figurează 23 de psihologi cu drept de liberă practică.

La ora 15:30, în tabăra mobilă de pe stadionul din orașul Siret, erau cazate peste 120 de persoane venite din Ucraina. Acestea sunt cazate temporar, până ce vor fi transportate către alte locații.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult