Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre războiul din Ucraina

Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre războiul din Ucraina
Sursa foto: Captură YouTube
Publicat: 27/02/2022, 12:18
Actualizat: 27/02/2022, 12:22

Președintele României, Klaus Iohannis, anunță că sprijină noile sancțiuni aplicate Rusiei, în contextul invaziei asupra Ucrainei. El precizează că ajutor suplimentar va fi trimis în țara vecină, aflată în plin război.

„România se alătură partenerilor săi în sprijinirea noilor sancțiuni pentru a consolida și mai mult răspunsul nostru comun la invazia Ucrainei de către Rusia. Sprijin suplimentar – umanitar și militar – urmează să fie trimis în Ucraina”, a scris, duminică, dimineață, Klaus Iohannis, pe Twitter.

România trimite în Ucraina o a doua tranșă de ajutoare, care constă în muniție, veste antiglonț, căști și alte echipamente de uz militar. În plus, Guvernul a decis să ajute țara vecină și cu o cantitate importantă de combustibil și medicamente.

Țara noastră va trimite o a doua tranșă de ajutoare în Ucraina, printre acestea fiind şi armanent, adică veste antiglonţ, căşti, muniţie şi alte echipamente, a anunțat, duminică, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

„Guvernul României a decis, ca după ce în Ucraina a ajuns deja o primă tranşă de echipamente şi medicamente sanitare, astăzi să fie trimisă o a doua tranşă de ajutoare, în valoare totală de trei milioane de euro, constând în: combustibil, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi echipamente”, a spus Cărbunaru.

Acesta a anunțat că, în același timp, Guvernul României anunţă disponibilitatea de prelua răniţii ucraineni în reţeaua militară şi civilă de sănătate din ţara noastră.

Până la acest moment, pe platforma anunţată ieri de Guvern, până la 06.00 a.m. erau centralizate 1269 de oferte de sprijin din partea societăţii civile, a agenţilor economici, altor categorii de voluntari, constând în: alimente, apă, medicamente, cazare, alte forme de sprijin care vor începe să fie distribuite în conformitate cu nevoile imediate ale vecinilor noștri.

Două tabere mobile sunt deja funcționale

În același timp, Dan Cărbunaru a mai spus că, din datele Inspectoratului General pentru Imigraţie, unităţile acesteia au un grad de ocupare de 57,7%, incluzând aici şi ceilalţi solicitanţi de azi, în afara cetăţenilor ucraineni.

„În privinţa taberelor mobile, sunt deja două operaţionalizate, una la Sighet şi una în siret. Tabăra de la Sighet nu are niciun cetăţean găzduit, în schimb cea de la Siret are 41 de cetăţeni ucraineni, care în următoarele ore vor pleca în spaţiile de cazare indicate de Inspectoratul General pentru Imigrări. La aceşti 41 de cetăţeni ucraineni care se află la Siret, se adăugă 100 de studenţi indieni, care timp de câteva ore vor fi găzduiţi în aceste centre, pentru a fi apoi redirecţionaţi către Bucureşti, către aerport, pentru a fi repatriaţi”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

A patra zi de la invazia Rusiei în Ucraina

Răsare soarele în Ucraina, în a patra zi de la invazia rusă, iar Kievul rezistă.

Forțele ruse se confruntă cu o rezistență puternică în Ucraina și avansează mult mai lent decât au planificat, potrivit Ministerului Apărării britanic. Și surse oficiale din SUA, cu informații direct de pe front, au spus jurnaliștilor CNN că Rusia are pierderi mari pe teatrele de luptă, în timp ce nu a reușit să preia controlul spațiului aerian.

Forţele ruse au acum în Ucraina „zeci de mii” de militari, potrivit unui înalt oficial al Departamentului Apărării din SUA. Rusia a comasat peste 150.000 de militari în jurul Ucrainei, a adăugat el. În afara unităţilor de luptă, există şi unităţi pentru logistică şi alte misiuni.

„Ruşii au în prezent „peste 50% din forţele lor de luptă comasate pe teritoriul ucrainean”, a menţionat într-un briefing oficialul de la Pentagon.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Unde merg românii în minivacanță. Destinațiile aflate în top
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani