Chef Cătălin Scărlătescu a explicat cum poate fi pregătită o rețetă de ciorbă de pește gustoasă. Ingredientele folosite de celebrul bucătar oferă un gust unic preparatului tradițional. Iată mai jos, în articol, ingredientele și modul de preparare, pas cu pas!
Chef Cătălin Scărlătescu a împărtășit, de-a lungul anilor, o multitudine de secrete din lumea gastronomiei. De altfel, juratul de la MasterChef a preparat rețete delicioase, spectaculoase, care au furat privirile concurenților și pe cele ale degustătorilor. După ce mai bine de un deceniu a împărtășit trucuri și secrete, pe micile ecrane, la Antena 1, în show-ul culinar Chefi la Cuțite, s-a întors la Pro TV, la MasterChef.
De data aceasta, vă arătăm o rețetă de ciorbă de pește pregătită de chef Cătălin Scărlătescu. Juratul de la MasterChef utilizează legume proaspete. Pentru această rețetă, peștele va fi în funcție de preferințele fiecărei persoane: caras, crap, somn, babușcă, șalău, biban, merluciu, cod. Important este ca peștele și legumele să fie gătite corespunzător, iar ciorba să aibă un gust perfect.
Gramajul fiecărui element diferă în funcție de cantitatea de ciorbă care va fi preparată. De asemenea, pot fi utilizate două feluri de pește.
Vezi și GREȘEALA pe care o fac toți românii când gătesc ciorbă, potrivit lui Cătălin Scărlătescu
Mai înainte de toate, este important primul pas al procesului de preparare a acestei rețete, pe lângă alegerea tipului de pește și fierberea legumelor. Chef Cătălin Scărlătescu a utilizat apă stătută de cel puțin 24 de ore pentru rețetă, scrie Fanatik.
De asemenea, pentru rețeta de ciorbă de pește a folosit legume proaspete. Legumele se pot fierbe întregi, într-o oală, sau tăiate cubulețe. Se adaugă capetele de pește și șira spinării în apă, când legumele fierb, pentru a obține un „stock de pește” – o supă concentrată care este preparată prin fierberea lentă a legumelor, condimentelor și a peștelui.
Se adaugă usturoi și se lasă peștele la fiert. Când preparatul este gata, se adaugă oțet. Poftă bună!
Chef Cătălin Scărlătescu a arătat cum se pregătesc ouăle ochiuri și ce greșeală poate fi făcută de obicei. Vezi AICI. De asemenea, a arătat cum pregătește murăturile perfecte. Vezi AICI.
Rețeta pentru un tort de mere însiropat perfect. Cum se pregătește desertul
Rețetă de ciorbă de perișoare ca în 1938. Cum pregătești în stil tradițional acest preparat delicios
REȚETA lui chef Cătălin Scărlătescu de sarmale în foi de varză. Care este ingredientul surpriză
Sursă foto: Envato, captură video YouTube