Prima pagină » Actualitate » REȚETA lui chef Cătălin Scărlătescu de sarmale în foi de varză. Care este ingredientul surpriză

REȚETA lui chef Cătălin Scărlătescu de sarmale în foi de varză. Care este ingredientul surpriză

REȚETA lui chef Cătălin Scărlătescu de sarmale în foi de varză. Care este ingredientul surpriză
Chef Cătălin Scărlătescu

Chef Cătălin Scărlătescu, jurat la MasterChef, a dezvăluit care este secretul sarmalelor pe care le pregătește de Crăciun, an de an. El are un ingredient special, care face ca acest preparat „să amintească de mesele tradiționale din gospodăriile de la țară”.

Astfel, pentru a prepara sarmalele, chef Cătălin Scărlătescu folosește următoarelre ingrediente: 4 kg carne tocată de porc, 500 g orez (spălat în prealabil), 2 kg ceapă, 40 g piper, 45 g sare, 1 bucată generoasă de afumătură, bulion, frunze de varză murată, cimbru și foi de dafin.

Potrivit clebrului bucătar, ceapa se toacă mărunt și se pune într-o tigaie la călit, până prinde o culoare ușor aurie. Se lasă apoi la răcit. Într-un bol mare, se amestecă carnea tocată, orezul spălat, ceapa călită, sarea, piperul și cimbrul.

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor. Sarmalele se vor lăsa la fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat”, a spus chef Scărlătescu, pentru Știrile Pro tv.

În momentul asamblării sarmalelor în oală chef Scărlătescu adaugă un ingredient surpriză: o bucată generoasă de afumătură, ce oferă preparatului un gust inconfundabil.

Ea oferă un gust bogat, dar și un parfum aparte, care amintește de mesele tradiționale din gospodăriile de la țară. Acest ingredient face diferența, fie că este vorba de o coastă de porc afumată sau o bucată de ciolan.

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Zilele cu dezlegare la pește rămase până la Crăciun
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Prosport.ro
Mădălina Ghenea i-a înnebunit pe arabi. Cum și-a făcut apariția în Qatar
Adevarul
Povestea celui mai bogat sat din Ucraina, aflat la graniţa cu România. Paradoxul castelelor din Nyzhnia Apșa
Mediafax
Alegeri Primăria București 2025. Capitala votează astăzi primarul general. S-au deschis secțiile de votare
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
Ultimele imagini cu Rodica Stănescu înainte să moară! Se transformare radical de dragul iubitului. Intervenții estetice și...
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Celebritatea poate scurta viața