Școală din Vâlcea, acuzată de DISCRIMINARE. Conducerea unității a fost amendată

Publicat: 31 08. 2023, 14:20
FOTO - caracter ilustrativ: Shutterstock

Școala Gimnazială din Vaideeni, județul Vâlcea, a fost amendată cu 2.000 de lei după ce a împărțit elevii în funcție de domiciliul acestora și etnie, conform unui comunicat al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Asfel că, CNCD consideră că fapta Școlii Gimnaziale „Luca Solomon” din comuna Vaideeni reprezintă discriminare indirectă conform art. 2 alin.3, art. 2 alin 4 coroborat cu art. 11 alin 1 din Ordonanță.

„Colegiul director a decis aplicarea amenzii contravenționale în cuantum de 2.000 lei, recomandarea de respectare a Ordinului nr. 6134 /2016 Cadru privind interzicerea segregării școlare în unitățile de învățământ preuniversitar și acordarea unui termen de monitorizare de 6 luni pentru remedierea situației de discriminare”, se arată în comunicatul CNCD.

Cătălina Olteanu, membră în Colegiul director al CNCD, a precizat pentru Edupedu.ro că a cerut clarificări cu privire la această practică.

„Noi (CNCD) am cerut clarificări și școala a recunoscut cumva că nu este o practică sănătoasă, incluzivă, și așteptăm ca școala să regândească sistemul. Vor avea la dispoziție 6 luni, procesul de desegregare durează și nu poate fi realizat într-un termen scurt”, a declarat Cătălina Olteanu.

Hotărârea de constatare a fost adoptată cu unanimitate de voturi (8),iar sancțiunea a fost stabilită cu 6 voturi pentru și 2 împotrivă.

CITEȘTE ȘI:

Calendar BAC şi Evaluare Naţională 2024. Cum ar putea arăta programul examenelor de anul viitor – ANUNȚUL Ministerului Educației

Copiii ORFANI de un singur părinte ar putea să nu mai primească burse sociale. O petiție a fost lansată împotriva acestui proiect

Noul an școlar va începe cu o schimbară majoră pentru ELEVI. Cătălin Predoiu: „Doar cu acordul părinților!”

VIDEO | Bacalaureatul de toamnă i-a pus în dificultate pe absolvenții de liceu. „Greu de tot! Nu mai știu ce a picat. Venim și la anul”

Sute de mii de copii nu-și văd părinții duși la muncă în străinătate nici măcar o zi pe an. Jumătate din cei plecați nu-și permit vacanțe în România