Vicepremierul Sorin Grindeanu, numit interimar la Agricultură după demisia ministrului Adrian Chesnoiu (SURSE)

Vicepremierul Sorin Grindeanu, numit interimar la Agricultură după demisia ministrului Adrian Chesnoiu (SURSE)
Sorin Grindeanu / Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 24/06/2022, 10:34
Actualizat: 24/06/2022, 18:40

Sorin Grindeanu, vicepremier și ministru al Transporturilor, va prelua interimatul la Ministerul Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu.

UPDATE 18.00 – Premierul Nicolae Ciucă a transmis, vineri, preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a vicepremierului Sorin-Mihai Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, informează Guvernul.

Potrivit sursei citate, prin acelaşi document s-a luat act de demisia lui Adrian Chesnoiu din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Știrea inițială – Sorin Grindeanu urmează să fie numit ministru interimar al Agriculturii, mai ales că în calitatea de vicepremier are în coordonare agricultura, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Adrian Chesnoiu demisionează de la Ministerul Agriculturii și se autosuspendă din PSD

Funcția de ministru al Agriculturii a devenit vacantă după demisia lui Adrian Chesnoiu.

„Nu am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă”, a spus Chesnoiu, care a anunțat că se autosuspendă și din PSD.

Procurorii DNA fac o investigație în legătură cu presupuse intervenții ale ministrului în cadrul unor concursuri de angajare. În acest context, au cerut ridicarea imunității pentru începerea urmăririi penale a lui Adrian Chesnoiu.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult