Adrian Chesnoiu demisionează de la Ministerul Agriculturii și se autosuspendă din PSD

Adrian Chesnoiu demisionează de la Ministerul Agriculturii și se autosuspendă din PSD
Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu / Sursa: Guvernul României
Publicat: 23/06/2022, 17:25

Adrian Chesnoiu anunță că demisionează din funcția de ministru al Agriculturii și se autosuspendă din PSD. De asemenea, acesta solicită vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deținând și funcția de deputat în Parlamentul României.

„Nu am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii: Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune! Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale”, scrie Adrian Chesnoiu pe Facebook.

El anunță că se autosuspendă din Partidul Social Democrat.

„Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut! Doamne ajută”, încheie Chesnoiu.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut astăzi ridicarea imunității parlamentare în cazul ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, pentru abuz in serviciu.  Conform surselor judiciare consultate de Gândul, în perioada februarie – aprilie 2022 Chesnoiu ar fi determinat o persoană din subordine să furnizeze unui coleg informații legate de organizare concurs în minister.

DNA a anunțat joi că a transmis procurorului general al PICCJ referatul în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, care deține și funcția de deputat în Parlamentul României.

Cererea procurorului-șef al DNA către procurorul general al României are la bază prevederile legale conform cărora în cazul unui ministru și parlamentar, DNA nu poate începe urmărirea fără vot în Parlament.

Potrivit informațiilor obținute de Gândul, Adrian Chesnoiu ar fi instigat membrii comisiei de concurs și ajutat un candidat care nu obținuse un punctaj corespunzător și alți patru candidați agreați la concursurile pe unele posturi de la direcțiile județene.