Subprefectul Florela-Antonela Ghiță a preluat atribuțiile prefectului Capitalei

Subprefectul Florela-Antonela Ghiță a preluat atribuțiile prefectului Capitalei
Subprefectul Florela-Antonela Ghiță a preluat atribuțiile prefectului Capitalei / foto: b.prefectura.mai.gov
Publicat: 10/09/2021, 07:28

Florela-Antonela Ghiță, subprefect al Municipiului București, a devenit prefectul Capitalei.

Decizia vine după ce Alin Stoica și alți 13 prefecți USR PLUS din țară au fost eliberați din funcție.

Potrivit ordinului, Florela-Antonela Ghiță va avea aceste atribuții până la ocupare funcției de prefect.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul prefecturii, Florela-Antonela Ghiţă a absolvit cursurile Liceului de chimie Corabia (1980-1984) şi ale Facultăţii de Drept – Universitatea Bucureşti (1987-1992).

Totodată, Florela-Antonela Ghiță are un masterat în Politici Publice şi Integrare Europeană, la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

Florela-Antonela Ghiță a fost avocat şi consilier juridic (1992-2005), iar începând din anul 2005 a lucrat în cadrul Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti în calitate de şef oficiu prefectural, şef serviciu, iar mai apoi director executiv.

Florin Cîțu: Am aprobat eliberarea din funcție a 14 prefecți și 28 de subprefecți. Nu numim alți prefecți. Vor fi preluate atribuțiile

Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, după ședința de guvern, că a aprobat eliberarea din funcție a 14 prefecți și 28 de subprefecți, dar a precizat că nu vor fi numiți alți prefecți, ci atribuțiile lor fi fi preluate de subprefecți. Printre prefecții demiși se numără și Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase