Florin Cîțu: Am aprobat eliberarea din funcție a 14 prefecți și 28 de subprefecți. Nu numim alți prefecți. Vor fi preluate atribuțiile – VIDEO

Publicat: 09/09/2021, 15:29
Actualizat: 09/09/2021, 15:33

Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, după ședința de guvern, că a aprobat eliberarea din funcție a 14 prefecți și 28 de subprefecți, dar a precizat că nu vor fi numiți alți prefecți, ci atribuțiile lor fi fi preluate de subprefecți. Printre prefecții demiși se numără și Alin Stoica, prefectul Capitalei.

„Am aprobat eliberări şi numiri de prefecţi. Sunt 42 de decizii. 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi. MAI va emite 14 ordine de ministru pentru preluarea de atribuţii. Nu numim alţi prefecţi sau subprefecţi. Vor fi preluate atribuţiile. Situaţia rămâne exact ca la secretarii de stat. Nu se numeşte nimeni pe acele locuri”.

Premierul a precizat că subprefecţii vor prelua atribuţiile.

„Nu facem alte numiri. Vor prelua subprefecţii”, a explicat şeful Executivului.

Citește și: Florin Roman: Prefecții, secretarii de stat, șefii de agenții numiți la propunerea USR PLUS vor fi demiși marti de premier

Printre persoanele eliberate din funcție se numără și Alin Stoica, prefectul Capitalei

Acesta a declarat, recent,  că atât el, cât şi colegii săi vor rămâne în funcţie până ce va fi luată o decizie de către partid sau de către guvern.

„Prefecţii USR PLUS îşi vor face treaba până la momentul la care se va lua o decizie, fie de către partid, fie de către guvern”, a precizat prefectul Capitalei, Alin Stoica, în cadrul unei declaraţii de presă.

Miercuri seara au fost eliberați din funcție secretarii de stat ai USR PLUS.

Liderul deputaţilor USR-PLUS, Ionuţ Moşteanu, a anunțat marţi că membrii de partid care ocupă funcţii în eşalonul doi al Guvernului nu îşi vor da demisia.

„Colegii mei rămân acolo. Ăsta nu este guvernul lui Florin Cîţu. Florin Cîţu a fost pus să îl conducă, să administreze acest guvern de coaliţie. A dovedit că nu poate, însă nu este guvernul dânsului. Colegii mei rămân acolo. Dacă vrea să îi dea afară, să îi dea afară. La câte abuzuri a făcut Florin Cîţu în perioada asta, nu m-ar mira să mai facă încă unul”, a spus Ionuț Moşteanu, marți, la Palatul Parlamentului. Reacția acestuia a venit după ce marți dimineața vicepremierul Dan Barna şi miniştrii USR-PLUS Ioana Mihăilă, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Ciprian Teleman și Cristian Ghinea au mers la Guvern pentru a-şi depune demisiile.