Taximetrist angajat ”doar pe hârtie” la primărie, pentru a putea fi transferat la Agenția de Îmbunătățiri Funciare: Bărbatul, un apropiat de-al lui Petru Avram, șeful care a adus-o pe chelneriță la Apele Române

Taximetrist angajat ”doar pe hârtie” la primărie, pentru a putea fi transferat la Agenția de Îmbunătățiri Funciare: Bărbatul, un apropiat de-al lui Petru Avram, șeful care a adus-o pe chelneriță la Apele Române
Taximetrist angajat ”doar pe hârtie” la primărie, pentru a putea fi transferat la Agenția de Îmbunătățiri Funciare: Bărbatul, un apropiat de-al lui Petru Avram, șeful care a adus-o pe chelneriță la Apele Române Sursă foto: 7Iași
Publicat: 13/02/2021, 08:48
Actualizat: 13/02/2021, 09:03
Cazul chelneriței Simona Iancu de la Apele Române scoate la iveală hibele angajărilor la stat. Angajările la primăriile de comună, urmate de detașări în instituțiile publice de la oraș, par a fi o meteahnă veche în sistemul românesc. Totul pe linie de partid.
Potrivit presei locale, un fost taximetrist, apropiat de-al lui Petru Avram, a fost angajat la primăria Plugari, ulterior bărbatul a fost adus prin detașare la Agenția Națională de Îmbunătățiri Financiare.

Angajat inițial la primăria Plugari

Unul dintre politicienii locali a declarat sub protecția anonimatului pentru Digi 24 că tânărul angajat la Agenția Națională de Îmbunătățiri Financiare Iași este un apropiat de-al lui Petru Avram, șeful Administrației de Apă Prut Bârlad, cel care a adus-o pe fosta chelneriță, Simona Iancu, pe un post de inginer la Apele Române.

Imediat după alegerile locale, domnul primar a propus transformarea postului de consilier personal, în administrator. Atunci l-a angajat. Fără a avea aprobarea Consiliului Local, fără a schimba organigrama, l-a angajat pe Andrei Brătan. Așa a început cariera la stat pentru un apropiat al PNL Iași, despre care presa locală spune că a profesat ca taximetrist și ospătar și este în anturajul lui Petru Avram, șeful de la Administrația Bazinală de Apă Prut Bârlad. Instituția este vizată de o anchetă DNA, tocmai din cauza angajărilor făcute în ultimele luni, pe bază de detașări. Andrei Alexandru Brătan a fost angajat mai întâi la primăria Plugari din județul Iași, pe postul de consilier personal al primarului, pentru ca apoi sa fie transferat la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare Iași, a mărturisit acesta pentru Digi 24.

Ce spune primarul comunei Plugari

„L-am angajat pe funcția de consilier personal. A realizat însă că rămâne cu foarte puțini bani în buzunar, deoarece trebuie să facă naveta în fiecare zi. Comuna Plugari este la 60 de kilometri de Iași. Nu știu cum s-a terminat contractul, ar trebui să verific în actele primăriei”, a declarat Paul Mursa, primarul comunei Plugari pentru publicația locală 7 Iași.

Mărturia uluitoare a unui fost director din Ministerul Culturii: „Ministrul a spus că el decide și că eu execut. Nu eram omul care să aducă bani la partid!” Cum se apără instituția

GÂNDUL.RO a scris în luna decembrie despre cazul fostului director Elena Seimeanu, din cadrul Ministerului Culturii, când aceasta a fost îndepărtată abuziv din funcția pe care o conducea. (DETALII AICI)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA