Ce au decis alte state din UE în privința vaccinului AstraZeneca. Anunțul Agenției Europene a Medicamentului a speriat Occidentul!

Redactor:
Marius Olaru
Ce au decis alte state din UE în privința vaccinului AstraZeneca. Anunțul Agenției Europene a Medicamentului a speriat Occidentul!
Ce au decis alte state din UE în privința vaccinului AstraZeneca / Sursa FOTO: wikimedia.org

Anunțul Agenției Europene a Medicamentului privind legătura din apariția trombozelor și vaccinarea cu serul AstraZeneca a speriat Occidentul. Dacă România a decis să păstreze strategia de până acum, ignorând complet ce s-a spus în conferința EMA, alte state din UE au luat în serios mesajul transmis de specialiști. Și, chiar dacă n-au blocat total vaccinarea cu AstraZeneca (o chestiune mai degrabă de ordin financiar), au impus anumite restricții.

Atenție, vorbim despre unele dintre cele mai mari forțe ale Europei! De la Paris la Stockholm, peste tot lumea este îngrijorată din cauza efectelor secundare pe care le poate avea vaccinul dezvoltat de Oxford în colaborare cu AstraZeneca.

Spania blochează vaccinarea pentru persoanele sub 60 de ani

Fiindcă are deja o comandă serioasă de vaccinuri produse de AstraZeneca, Spania a decis să rezerve acest ser doar pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani.

„În urma concluziilor prezentate de EMA, vom continua să administrăm vaccinul AstraZeneca, însă doar celor cu vârsta de peste 60 de ani”. Ministrul Sănătăţii, Caroline Darias, a făcut acest anunț în cadrul unei conferinţe de presă. În plus, Madridul zice că va studia administrarea vaccinului pentru „persoanele cu vârste cuprinse între 65 şi 80 de ani”. Cu alte cuvinte, nici măcar această variantă nu este bătută în cuie!

Ce au decis Franța și Germania în privința vaccinului AstraZeneca

Și în alte ţări europene au fost luat măsuri similare. Franţa s-a grăbit să anunțe că rezervă vaccinul AZ doar pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani. Italia, Germania şi Olanda, pentru cele de peste 60 de ani!

Comisia pentru vaccinare din Germania (STIKO) a anunţat azi, 8 aprilie, că îşi menţine recomandarea ca persoanele cu vârsta sub 60 de ani care au primit o primă doză de vaccin AstraZeneca să fie inoculate cu un vaccin ARN Mesager la rapel. În Germania, doar două vaccinuri cu ARN Mesager sunt aprobate – de la Pfizer/BioNTech şi Moderna.

La fel și Suedia. Agenţia de Sănătate Publică a precizat că va evalua în următoarele zile constatările EMA. Până atunci, va continua să administreze vaccinul numai persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani! Finlanda şi Islanda vin și ele cu măsuri similare, permiţând utilizarea acestui vaccin doar pentru cei peste 65 de ani, respectiv peste 70 de ani. În schimb, Danemarca a decis să prelungească suspendarea totală a vaccinării cu AstraZeneca! Rămânând în nord, să spunem că Norvegia a prelungit deja suspendarea injecţiilor cu acest ser până la 15 aprilie.

România, liber la vaccinarea cu AstraZeneca

Dacă în Occident există temeri, și multe întemeiate, în România autoritățile privesc cu detașare problemele apărute ca urmare a efectelor secundare cauzate de vaccinul AstraZeneca. Șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că Bucureștiul nu blochează și nici nu impune restricții vaccinării cu acest ser!

„Agenția Europeană a medicamentului confirmă că raportul beneficiu – risc rămâne pozitiv. Temporizarea vaccinării sau renunțarea la vaccinare ne pot aduce în fața unor forme severe de îmbolnăvire. Mai mult, ne poate compromite atingerea acelei imunități de grup pe care dorim să o atingem”, a declarat șeful CNCAV.

Având în vedere contextul epidemiologic din România, este important să fie continuată vaccinarea cu toate serurile existente. Se continuă vaccinarea  cu serul de la AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă – Valeriu Gheorghiță

EMA admite legătura între apariția trombozelor și vaccinarea cu AstraZeneca

Miercuri, 7 aprilie, într-o conferință de presă, Comitetul de evaluare a riscurilor de farmacovigilență (PRAC), din cadrul EMA, a anunțat că există o legătură între apariția trombozelor și vaccinarea cu AstraZeneca! Totuși, PRAC a ținut să sublinieze că imunizarea cu acest tip de vaccin nu prezintă riscuri pentru sănătatea oamenilor. Pe baza informațiilor cumulate, „riscurile sunt foarte rare”, a insistat Sabine Straus, președintele PRAC. „O explicaţie plauzibilă pentru combinaţia de cheaguri de sânge şi număr scăzut de trombocite este un răspuns imun, care conduce la o afecţiune similară cu cea observată uneori la pacienţii trataţi cu heparină”, este poziția oficială a EMA.

Factori de risc specifici, precum vârsta, sexul sau istoricul medical, nu au putut fi confirmaţi deoarece evenimente rare sunt observate la toate vârstele – Emer Cooke, director EMA

Chiar dacă o face mai cu jumătate de gură, Agenţia Europeană a Medicamentului admite la nivel oficial legătura dintre apariția cheagurilor de sânge și vaccinul dezvoltat de AstraZeneca.

Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani....
Tatăl călăreț din Iași a vândut casa primită de la Cătălin Moroșanu! IREAL ce a...
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre...
SOCANT! Au trecut patru ani de când Denisa Răducu a murit, insa părinții ei FAC...
Povestea fabuloasă a cerșetoarei românce Monica Csengeri care a ajuns acum triplă campioană a Europei...
Cifrele sunt MINCINOASE! Câte cazuri de COVID sunt, de fapt, în România
Coronavirus. Tulpina sud-africană vs. vaccinul Pfizer: un studiu din Israel arată posibile „breşe” în protecţia...
BANCUL ZILEI – Nevasta în filme p®no
Declarația prințului Philip, în anul 1988: „În cazul în care mă voi reîncarna, aș vrea...
Tatăl călăreț din Iași a vândut casa primită de la Cătălin Moroșanu! IREAL ce a...
Descoperire MONUMENTALĂ între zidurile Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim, cel mai sacru loc al creștinătății
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
BOMBĂ! A fost descoperit orașul de aur al Egiptului antic. E o comoară istorică
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
ULTIMA ORĂ: Lovitură dură pentru şoferi. Lipsa acestui document îi va lăsa fără zeci de...
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. Ce s-a întâmplat cu corpul ei...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Marca de telefoane care dispare de pe piaţă. A fost foarte populară în România
Inchide